Ανάστατοι οι γονείς: Το υπουργείο Παιδείας στέλνει τους μαθητές όπου υπάρχει… χώρος

Ανάστατοι οι γονείς: Το υπουργείο Παιδείας στέλνει τους μαθητές όπου υπάρχει... χώρος
Aνησυχία, αντιδράσεις γονιών και διαξιφισμοί με διευθυντές σχολείων συνθέτουν το σκηνικό, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι εγγραφές στα δημόσια σχολεία. Η αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων προκαλείται εκ νέου από την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να εξοικονομήσει δαπάνες ανασυντάσσοντας το σχολικό χάρτη.
Άλλες 121 μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σβήνουν φέτος από το χάρτη.

Το κύμα διαρροής μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση πνίγει τα δημόσια δημοτικά σχολεία και οι διευθυντές δίνουν σαφείς οδηγίες κατά την διαδικασία της εγγραφής ενός παιδιού ότι έχουν λάβει εντολή να εξαντλήσουν το όριο των 25 μαθητών σε κάθε τμήμα.

Κι αυτό διότι υπάρχει επίσης σαφή εντολή να μην δημιουργηθούν νέα τμήματα, ακόμα κι όταν οι μαθητές μιας τάξης είναι υπεράριθμοι.

Οπότε, όσοι μαθητές …περισσεύουν, στέλνονται σε όμορα σχολεία, τα οποία βεβαίως δεν είναι πάντα κοντά στις οικογενειακές εστίες των μαθητών.

Ακόμη, δε παρότι οι εγγραφές λήγουν στις 21 Ιουνίου, δεν έχουν καθοριστεί όροι και προϋποθέσεις για το ποιοι μαθητές θα φοιτήσουν στα σχολεία που εγγράφηκαν και ποιοι θα διοχετευτούν αλλού.

Είναι νωπές, άλλωστε για τους περισσότερους γονείς, οι μνήμες από τις κληρώσεις που γίνονται στα νηπιαγωγεία – το νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση – ακόμα και λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα βρεθούν τα παιδιά τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...