Ανέστειλε την εργάσιμη ημέρα η Βενεζουέλα λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης

Ανέστειλε την εργάσιμη ημέρα η Βενεζουέλα λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης

Η κυβέρνηση ανέστειλε σήμερα την εργάσιμη ημέρα και τη λειτουργία των σχολείων λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη Βενεζουέλα από χθες βράδυ και την οποία απέδωσε σε «σαμποτάζ» σε  υδροηλεκτρικό φράγμα από το οποίο παράγεται μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η χώρα.  

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έλαβε την απόφαση αυτή «προκειμένου να διευκολύνει την επαναλειτουργία της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου του ηλεκτρισμού», έγραψε στο Twitter η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες.     

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στο Καράκας στις 16:50 τοπική ώρα (22:50 ώρα Ελλάδας), επηρεάζοντας όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας και τις υπηρεσίες όπως το μετρό και τους φωτεινούς σηματοδότες. Χιλιάδες άνθρωποι που έφευγαν από την εργασία τους αναγκάστηκαν να περπατήσουν πολλά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους.    

Η βλάβη επηρέασε επίσης τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Σιμόν-Μπολίβαρ, σύμφωνα με τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.  

Οι τηλεφωνικές γραμμές και οι γραμμές ίντερνετ διακόπηκαν επίσης ξαφνικά καθώς και η υδροδότηση των κτιρίων, που διασφαλίζεται από ηλεκτρικές γεννήτριες.  

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι συχνές στη Βενεζουέλα, που μαστίζεται από οικονομική κρίση, αν όχι χρόνιες όπως συμβαίνει στο δυτικό τμήμα της χώρας, όμως είναι πιο σπάνιες στο Καράκας, και μάλιστα σε τέτοιο εύρος, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/356410-Anesteile-ten-ergasime-emera-e-Benezoyela-logo-diakopes-tes-elektrodoteses ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...