Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ Πατρών: “Ο κορωνοϊός είναι πάνω από τις δυνάμεις μας…”

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας από την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημία του κορωνοϊού και ζητούν μια σειρά άμεσων μέτρων για την αναστροφή της κατάστασης.

Ανάμεσα στα άλλα επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητο να ανοίξει το κτίριο του Νοσημάτων Θώρακος, να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, να αναπτυχθούν και άλλα κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας και να επιταχθούν κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr το μέλος το Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων στο ΠΓΝΠ, Αγγελική Δημοπούλου η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να αφήσουν τα λόγια και τις υποσχέσεις και να αναλάβουν δράση.

Παράλληλα επισημαίνει ότι χάθηκαν κρίσιμοι μήνες από την Άνοιξη μέχρι και σήμερα τους οποίους θα μπορούσαν να έχουν εκμεταλλευτεί οι αρμόδιοι ώστε να θωρακιστεί το ΕΣΥ και να μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο των Εργαζομένων:  

Διανύοντας το 2ο κύμα Πανδημίας covid 19 και έχοντας την εμπειρία του πρώτου κύματος, κάνοντας απολογισμό βλέπουμε ότι τα συμπεράσματα που βγαίνουν τώρα από το Νοσοκομείο Αναφοράς δεν είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Συγκεκριμένα ενώ:

•             αντιμετωπίσαμε ως εργαζόμενοι του ΠΓΝΠ τον covid 19 με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης,

•             δημιουργήσαμε προϋποθέσεις κοινωνικής συνευθύνης κάτω από αντίξοες συνθήκες σε τούτη την πρωτόγνωρη νόσο,

•             προτάξαμε το αίσθημα ασφάλειας των νοσηλευομένων ασθενών μας, παρότι αντιμετωπίσαμε έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας και παράλληλα

•             ζητήσαμε από την προηγούμενη Διοίκηση το Σχέδιο Αντιμετώπισης της νόσου, ποτέ δεν γίναμε κοινωνοί αυτού. Η Διοίκησε δεν έπραξε τα δέοντα ως όφειλε.

Η Διοίκηση είχε όλο το χρόνο, τη θερινή περίοδο και πριν το δεύτερο κύμα, να καταστρώσει Σχέδιο Αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της Πανδημίας που να περιλάμβανε την:

•             έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να έχουν εκπαιδευτεί για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον «αόρατο εχθρό» και να αντικαταστήσουν έγκαιρα το προσωπικό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

•             εύρεση χώρου, την στελέχωση και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για την νοσηλεία των ασθενών με covid 19

Αντίθετα, συνεχίζεται η ίδια λογική με την προηγούμενη που προτάσσει το «βλέποντας και κάνοντας»

ΖΗΤΑΜΕ

1.            Να τεθεί σε λειτουργία το Νοσοκομείο Θώρακος ως Νοσοκομείο Αναφοράς covid 19 ή όποια άλλη δομή μπορεί να απομονωθεί και να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, προκειμένου να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία του ΠΓΝΠ ως Τριτοβάθμιου και να μην μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας Νόσου και αποτελεί τροχοπέδη για τις υπόλοιπες λειτουργίες (πχ. Αναστολή τακτικών χειρουργείων, ιατρείων, διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες ήταν χιλιάδες στο πρώτο κύμα της Πανδημίας σε βάρος της υγείας των πολιτών)

2.            Άμεση, έστω και τώρα, πρόσληψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των Κενών Οργανικών Θέσεων, αλλά και για τις αυξημένες τρέχουσες ανάγκες

3.            Ανάπτυξη και άλλων κρεβατιών στη ΜΕΘ – ΜΑΦ, λειτουργία ΚΘΧ ΜΕΘ και κλινικής και στελέχωση με νέες προσλήψεις

4.            Επίταξη κλινών και Κλινικών του Ιδιωτικού Τομέα ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν, χωρίς αποζημίωση

5.            Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων

6.            Ένταξη ΤΩΡΑ όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

7.            Δωρεάν ή με μειωμένο κόστος μετακίνηση στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στα ΜΜΜ.

8.            Πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού.

Τούτη την ώρα οφείλουμε η υπεράσπιση της Ανθρώπινης Ζωής να μας βρει με έργα και όχι με υποσχέσεις!!! Ο covid 19 είναι πάνω από τις δυνάμεις μας αλλά μέσα στις δυνατότητές μας, εάν λειτουργήσουμε βάσει Σχεδίου, μπροστά από τον ιό και όχι ακολουθώντας τον.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...