Αναβάθμισε τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών η Fitch!

Σε καλό δρόμο οδεύει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τους Οίκους αξιολόγησης! H Fitch αναβάθμισε τις αξιολογήσεις βιωσιμότητας της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Πειραιώς και της Αlpha Bank σε «CCC» από «F»!  Παράλληλα, σύμφωνα με τον οίκο, διατήρησε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του αξιόχρεου των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας.

Ο λόγος της βελτίωσης της «βαθμολογίας», που δίνει η Fitch είναι η βελτιωμένη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Επίσης αντανακλά την εκτίμηση πως η επιτυχής ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα μειώσει τα πολιτικά ρίσκα, θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη και θα διευκολύνει μια ισχυρότερη ανάπτυξη των καταθέσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατέγραψε συνολικά περίπου 6 δισ. ευρώ εισροών σε καταθέσεις στην Ελλάδα από τότε που επιβλήθηκαν τα capital controls ως το τέλος του Απριλίου του 2017, οι μισές εκ των ήταν καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα. Σχεδόν όλες οι εισροές έγιναν μετά το τέλος του Μαϊου του 2016, ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την χαλάρωση των capital controls τον Ιούλιο του 2016. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της στις 15 Ιουνίου του 2017 για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η εκταμίευση περίπου 8,5 δισ. ευρώ, θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω βελτίωση της εμπιστοσύνης. Αναμένουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη των καταθέσεων, ειδικά από τη στιγμή που το νέο χρήμα στο τραπεζικό σύστημα δεν υπόκειται σε περιορισμούς».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289261-Anabathmise-tis-axiologeseis-ton-ellenikon-trapezon-e-Fitch ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...