Αναβλήθηκε η εκτέλεση θανατοποινίτη γιατί φοβάται τις βελόνες

Είχε ζητήσει να πεθάνει με άζωτο, αλλά δεν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος στην πολιτεία της Αλαμπάμα.

Αναβολή, την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, επήλθε σε εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη φυλακή Αλαμπάμα, καθώς φοβάται τις ενέσεις!

Ο Άλαν Γιουτζίν Μίλερ είχε ζητήσει να εκτελεστεί με άζωτο, καθώς έχει φοβία στις βελόνες. Οι επίτροποι της φυλακής στην Αλαμπάμα μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι είχαν πρόβλημα να βρουν τις φλέβες του.

Η εκτέλεση του Μίλερ είχε μπλοκαριστεί προσωρινά, ωστόσο η απόφαση ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, που σημαίνει ότι έπρεπε να οδηγηθεί για εκτέλεση. Το ένταλμα αυτής μάλιστα έληγε τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τη «Mirror» όμως, η εκτέλεση του Μίλερ ακυρώθηκε «ελάχιστα λεπτά» πριν εκπνεύσει το ένταλμα, με δημοσιογράφους και μέλη της οικογένειάς του να περιμένουν την εκτέλεση, η οποία δεν έγινε ποτέ, παρά το «πράσινο φως» που είχε δώσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Μίλερ είχε ζητήσει να εκτελεστεί με άζωτο, αλλά ένας δικαστής, εμπόδισε την επιλογή αυτή του δολοφόνου, λέγοντας ότι «η μέθοδος εκτέλεσης δεν είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στην πολιτεία της Αλαμπάμα». Ο Μίλερ έχει φοβία- όπως λέει- στις βελόνες, οπότε αναβλήθηκε η εκτέλεση.

Ο Μίλερ ισχυρίζεται ότι υπέβαλε ένα έντυπο που δηλώνει σε αυτό την επιλογή του για την εκτέλεση, ωστόσο, οι κρατικοί αξιωματούχοι αρνούνται ότι είδαν το χαρτί.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Όστιν Χάφακερ εμπόδισε το Δικαστήριο της Αλαμπάμα να θανατώσει τον Μίλερ, τονίζοντας: «Ο Μίλερ πιθανότατα θα υποστεί ανεπανόρθωτο τραυματισμό, επειδή θα του στερηθεί η δυνατότητα να πεθάνει με τη μέθοδο που επέλεξε. Αντ’ αυτού θα αναγκαστεί να εκτελεστεί με μια μέθοδο που προσπάθησε να αποφύγει και την οποία ισχυρίζεται ότι θα να είναι επώδυνη γι αυτόν».

Ο Μίλερ, καταδικάστηκε σε θάνατο μετά τη δολοφονία τριών ανδρών σε χώρο εργασίας το 1999.

gazzeta.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...