Αναβολή σε πάνω από 300.000 δίκες λόγω αποχής!

Αναβολή σε πάνω από 300.000 δίκες λόγω αποχής!
Η Δικαιοσύνη αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων για τα οποία υπήρξαν αλλεπάλληλες «ευρωκαταδίκες» με αποζημιώσεις, αλλά τώρα η κατάσταση ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Μόνο στα διοικητικά δικαστήρια οι εκκρεμείς υποθέσεις ξεπερνούν τις 550.000, με αντίστοιχη και ακόμα μεγαλύτερη εκκρεμότητα στην ποινική και πολιτική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η διακοπή των συνεδριάσεων στις 10 π.μ. από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα οδήγησε στην αναβολή τουλάχιστον 30.000 υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, πολλές από τις οποίες ήταν φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου, από τις υποθέσεις που «καίνε» το Δημόσιο για να εισπράξει μεγάλα ποσά για τα άδεια κρατικά ταμεία.

Ήδη από πέρυσι οι εκκρεμείς υποθέσεις είχαν φθάσει τις 460.000, με άλλες 30.000 περίπου στο ΣτΕ, ενώ συμφωνήθηκε με την τρόικα οι 167.000 εκκρεμείς το 2011 φορολογικές-τελωνειακές υποθέσεις να εκδικαστούν σταδιακά σε ποσοστό 50% μέχρι τις αρχές του 2012 ώστε να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013. Ο στόχος αυτός μοιάζει τώρα ανέφικτος, αφού εισάγονται συνεχώς καινούργιες υποθέσεις με «μπαράζ» προσφυγών κατά των νέων μέτρων.

Στη σύσκεψη υπό τον Α. Σαμαρά θα συμμετάσχουν και ο Α. Ρουπακιώτης και η Ρ. Ασημακοπούλου πρόεδρος του ΑΠ
Δικαστικός λειτουργός στη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί πλέον να ζητεί τίποτα άλλο η τρόικα από τα δικαστήρια, αφού αυτή ευθύνεται για την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης μετά τις ανεπίτρεπτα υπερβολικές περικοπές των δικαστικών αποδοχών.

Στις πάνω από 30.000 αναβολές στα διοικητικά δικαστήρια, οι περισσότερες δόθηκαν στο Δ. Πρωτοδικείο Αθήνας (10.147), στο Δ. Πρωτοδικείο Πειραιά (4.646), στο Δ. Εφετείο Αθήνας (2.800), στο Δ. Εφετείο Πειραιά (939), στο Δ. Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (895) κ.λπ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...