Αναβολή της ψηφοφορίας για το φόρο ακινήτων – Οι “αντάρτες” φοβίζουν το Μαξίμου

Αναβολή της ψηφοφορίας για το φόρο ακινήτων - Οι
Έντονες πολιτικές ζυμώσεις πραγματοποιούνται στα δύο κόμματα της κυβέρνησης, προκειμένου να καμφθούν οι έντονες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών και να ελαχιστοποιηθούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις με τυχόν καταψηφίσεις του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων.

Για αυτό το λόγο, αλλά και εξαιτίας της πληθώρας των βουλευτών που επιθυμούν να τοποθετηθούν, η Βουλή ανακοίνωσε πως η ψηφοφορία για το φόρο ακινήτων αναβάλλεται και τελικά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι.

Μέχρι τότε λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συναγερμό και σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να πείσει και τους τελευταίους αντάρτες οι οποίοι όσο πλησιάζει η ώρα της ψηφοφορίας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Βασικό αγκάθι για την κυβέρνηση ακούει στο όνομα Βύρων Πολύδωρας ο οποιος μιλώντας σε δημοσιογράφους ουσιαστικά απείλησε την κυβέρνηση πως είτε θα αλλάξει διατάξεις που αφορούν την επιβάρυνση αγροτών και των ιδιοκτητών μικρής περιουσίας ή θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Πάντως, το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές προς τον κ. Πολύδωρα! Και απειλείται ανοιχτά πως είτε θα ψηφίσει το φόρο ακινήτων είτε θα διαγραφεί άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι που “στόλισαν” τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά κανείς από όλους αυτούς δεν απείλησε με καταψήφιση, αλλά αντίθετα δήλωσαν πως θα τον ψηφίσουν το νόμο παρά τις αντιρρήσεις τους.

Άλλος ένας λόγος που αναβλήθηκε η αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία είναι το γεγονός πως το Μαξίμου με το υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβανόμενοι πως οι κοινοβουλευτικές ομάδες κυριολεκτικά βράζουν, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πλήθος αλλαγών και τροποποιήσεων ανάλογα με τις προτάσεις των κυβερνητικών βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με την ψηφοφορία για το φόρο ακινήτων θα πραγματοποιηθεί και η ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, έτσι ώστε η κυβέρνηση να τελειώνει γρήγορα με τις συγκεκριμένες υποθέσεις που αποτελούν το τελευταίο διάστημα μεγάλο πονοκέφαλο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...