Αναδιάρθρωση από τη μεθεπόμενη χρονιά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clacico» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η αναδιάρθρωση, αν τελικά γίνει, θα πραγματοποιηθεί από τη μεθεπόμενη χρονιά επικαλούμενος έγκυρες πηγές.

«Παρότι ο κ. Βασιλειάδης δεσμεύτηκε για την αναδιάρθρωση και φαίνεται αμετακίνητος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει από τη μεθεπόμενη σεζόν και μάλιστα με πρωθυπουργική εντολή. Ήδη έχουν φτάσει στου Μαξίμου τα παράπονα βουλευτών της περιφέρειας από την Γ’ Εθνική κυρίως, όπου αυτός που ανεβαίνει στην ουσία μένει στην ίδια κατηγορία, αυτός που παραμένει χάνει μια κατηγορία και αυτός που υποβιβάζεται χάνει δύο κατηγορίες.

Δεν μπορείς να κάνεις αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω. Η αναδιάρθρωση γίνεται πάντα από κάτω προς τα πάνω κι αυτό θα προσπαθήσει να το διορθώσει με «μπαλωματικές» λύσεις» τόνισε ο κ. Θωμαΐδης που μίλησε και για τα παρακάτω θέματα:

Για το αν έπαιξε ρόλο η μαζική αντίδραση των ομάδων που πρωταγωνιστούν στη Γ’ Εθνική: «Ήταν αναμενόμενο. Πριν δύο μήνες είχαν μαζευτεί στη Θεσσαλονίκη 12 ομάδες και συζήτησαν γι’ αυτό το θέμα συντάσσοντας ψήφισμα εναντίον της. Προχθές που συνάντησαν τον κ. Βασιλειάδη, επίσης έθεσαν το θέμα της αναδιάρθρωσης. Η ζημία που ενδεχομένως θα επιφέρει στο κυβερνόν κόμμα ίσως να μην την είχε αρχικά υπολογίσει ο κ. Βασιλειάδης. Ο πρωθυπουργός είχε εμπιστευτεί σε δύο μεγαλοπαράγοντες ότι η αναδιάρθρωση δε θα γίνει την επόμενη σεζόν».

Για το πώς θα γίνει το μεταβατικό στάδιο: «Αν δεν γίνει την επόμενη χρονιά, θα πρέπει είτε να διευρυνθεί η Φούτμπολ Λιγκ είτε να ανεβούν με μπαράζ κάποιες από τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες. Βέβαια αυτό θα είναι ζημία για τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες».

Για το που βρίσκεται το λάθος: «Οι αναδιαρθρώσεις δεν γίνονται μέσα στη σεζόν, αλλά πάντα από τη μεθεπόμενη. Φτάσαμε Απρίλιο και ακόμη δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Σούπερ Λιγκ. Μία λύση είναι να ανεβούν και οι δεύτεροι των ομίλων της Γ’ Εθνικής και να διευρυνθεί η Φούτμπολ Λιγκ σε δύο ομίλους. Αυτό συζητήθηκε και είναι μια λύση για να μην αδικηθούν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής».

Για την αντίδραση της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ είναι η μητέρα ολόκληρου του ποδοσφαίρου, επαγγελματικού και ερασιτεχνικού. Στις συνεδριάσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου η ΕΠΟ ψηφίζει πάντα λευκό. Όταν όμως υπήρξε η ανάγκη να ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ψήφισε να πέσουν τρεις συν μία ομάδα μέσω μπαράζ από τη Σούπερ Λιγκ, εφόσον γίνει αναδιάρθρωση. Άρα πήρε θέση ακόμη και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Για το αν μπορεί να μην ισχύσει η τροπολογία ακόμη κι αν ψηφιστεί: «Η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης. Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία στον κ. Γραμμένο να απαντήσει στον κ. Βασιλειάδη και να κάνει παρατηρήσεις επί του σχεδίου. Το πότε θα κατέβει η τροπολογία και σε ποιο νομοσχέδιο είναι ένα ερώτημα. Εκτιμώ ότι δεν θα κατέβει ποτέ, αλλά ακόμη κι αν κατέβει, η αναδιάρθρωση θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη σεζόν, αυτά λένε οι πληροφορίες μου».
πηγή: goalpost.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...