Αναδιάρθρωση χρέους, ύψους 73 δις δολάρια θα ζητήσει το Πουέρτο Ρίκο!

Η «Ελλάδα της Αμερικής» κατά πολλούς αναλυτές, το Πουέρτο Ρίκο, μία υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, είναι βυθισμένη στο χρέος και αναμένεται να ζητήσει «κούρεμα». Το πώς θα χειριστεί την κατάσταση ο Ντόναλντ Τραμπ,  αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τις διεθνείς αγορές και σύμφωνα με τη Wall Street Journal θα ζητήσει αναδιάρθρωση με δικαστική επίβλεψη, για το χρέος του που υπολογίζεται γύρω στα 73 δις δολάρια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ρικάρντο Ροζέλο (Ricardo Rosselló) πρόκειται να αιτηθεί την εκκίνηση μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης, σαν πτώχευση, η οποία  θα γίνει υπό την επίβλεψη του δικαστηρίου και θα επέτρεπε στο Πουέρτο Ρίκο να μεταβάλλει τη μορφή του χρέους δισεκατομμυρίων που οφείλει έναντι των πιστωτών του. Σε μία τέτοια πιθανή εξέλιξη, απώλειες θα είχαν μεγάλες επενδυτικές εταιρίες και θεσμικοί επενδυτές.

Μπορεί να αποκαλείται από πολλούς, ως η 51η πολιτεία των ΗΠΑ και να θεωρείται αμερικανικό έδαφος, αλλά επισήμως δεν είναι πολιτεία. Αυτό σημαίνει δεν καλύπτεται από τον αμερικανικό νόμο περί πτωχεύσεων το λεγόμενο Chapter 9.  Πάντως, υπάρχουν άλλοι τρόποι για το «πλούσιο λιμάνι», όπως μεταφράζεται το Πουέρτο Ρίκο, στα ελληνικά.  Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένα ομοσπονδιακό εποπτικό συμβούλιο δημιουργήθηκε από νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο επί προεδρίας Ομπάμα τον περασμένο Ιούνιο, το οποίο προβλέπει ειδικά  μέτρα προστασίας για το νησί.

Τώρα, μετά τον πρώτο, αποτυχημένο γύρο διαπραγματεύσεων, για τη μείωση του χρέους του, το  Πουέρτο Ρίκο επιστρέφει με αίτημα την συνολική επίλυση του προβλήματος, με αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να ανασάνει η τοπική Οικονομία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/282112-Anadiarthrose-chreoys-ypsoys-73-dis-dolaria-tha-zetesei-to-Poyerto-Riko ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...