Ανακάλυψαν τι προκαλεί την αλλεργία στις γάτες

Ανακάλυψαν τι προκαλεί την αλλεργία στις γάτες
Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες άτομα φαίνεται ότι θα λυθεί ή θα μπορεί να προληφθεί τα επόμενα χρόνια. Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο προκαλείται η αλλεργία στις γάτες, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την πρόληψη και τη θεραπεία της.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αιτία εντοπίζεται στην αλληλεπίδραση μιας πρωτεΐνης που εμφανίζεται στο τρίχωμα της γάτας από το σάλιο της με μια ουσία που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό.Συγκεκριμένα, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου εντοπίζει την πρωτεΐνη και έτσι εμφανίζονται τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η πρωτεΐνη μεταδίδεται στον ανθρώπινο οργανισμό από τις τρίχες που πέφτουν από το σώμα της γάτας και κολλάνε σχεδόν οπουδήποτε.Μάλιστα, η επαφή του ανθρώπου μαζί της δεν μπορεί να αποφευχθεί, επειδή κολλάει στα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά και στους τοίχους των σπιτιών, ακόμη και αν οι γάτες έχουν πάψει να ζουν σ’ αυτά εδώ και μερικά χρόνια!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανακάλυψη αυτή θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα φάρμακο, εισπνεόμενο ή σε μορφή χαπιού, το οποίο θα μπλοκάρει τη δράση της πρωτεΐνης. Μάλιστα, πιστεύουν ότι θα υπάρχει στην αγορά σε διάστημα πέντε ετών και πως δεν αποκλείεται παράλληλα να αναπτύξουν με τον ίδιο τρόπο μια θεραπεία για την αλλεργία στους σκύλους. Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Journal of Immunology, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται η διαδικασία που οδηγεί στην αλλεργική αντίδραση και αυτό ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου τύπου φαρμάκων για την αντιμετώπισή της.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...