Ανακοίνωση/απάντηση της ΔΑΣ εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας – Δωρίδας

Της ΔΑΣ εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας – Δωρίδας

Θα έπρεπε να το σκεφτούν πολύ καλά τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας πριν πιάσουν στο στόμα τους την ταξική παράταξη της ΔΑΣ και το ΚΚΕ.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους έχουμε και λέμε:

Η αλαζονική και περιφρονητική συμπεριφορά της πλειοψηφίας του ΔΣ δεν είναι πρώτη φορά που καταγγέλεται από την ΔΑΣ, αλλά έχει καταγγελθεί επανηλειμένα σε ΓΣ του Συλλόγου και σε συνεδριάσεις του ΔΣ, τους έτσουξε γιατί τώρα βγήκε δημόσια.

Η απογοήτευση των μελών ήρθε τώρα, γιατί τόλμησαν και ασχολήθηκαν δύο εργαζόμενοι για πρώτη φορά, θέλοντας να συμβάλλουν πραγματικά και ειλικρινά στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων. Ήταν εύκολη λεία για τις λυσαλαίες επιθέσεις τους.

Η ΔΑΣ έχει ξεκάθαρη θέση πανελλαδικά για το θέμα του Εσωτερικού Ελέγχου των Δήμων. Όπως επίσης και για οποιαδήποτε σύμπραξη ή ανάθεση σε ιδιώτες οποιασδήποτε υπηρεσίας των Δήμων. Αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τα υπονοούμενα δεν μας αγγίζουν. Άρα η παραπληροφόρηση, το ψέμα και αυτές οι τακτικές της λάσπης πέφτουν στο κενό.

Η ΔΑΣ είναι συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και πρωτοστατούν κομμουνιστές , αλλά και άλλοι εργαζόμενοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Αρκεί να συμφωνούν με τα αιτήματα και την εκάστοτε διακήρυξη που βγάζει η παράταξη ανάλογα με τις εξελίξεις και τα προβλήματα του κλάδου. Όπως γίνεται με εκατοντάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία Πανελλαδικά. Αλλά μάλλον αυτό είναι που τους ενοχλεί, όπως ενοχλεί και όλους τους συμβιβασμένους, κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές και τις παρατάξεις τους.

Δεν το κρύψαμε ποτέ ότι οι κομμουνιστές συμμετέχουν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, άλλοι είναι αυτοί που με την προβιά του ανεξάρτητου σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αυτοπροσδιορίζονται ανεξάρτητοι. Ενώ όλοι το ξέρουμε καλά ποιούς υποστηρίζουν σε βουλευτικές, δημοτικές εκλογές κ.λπ.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις και η ταξική συνείδηση δεν είναι πουκάμισα που τα βγάζουμε όποτε δεν μας συμφέρει να τα φοράμε, τα πλένουμε για να ξεβρωμήσουν και τα φοράμε ξανά όταν τα χρειαζόμαστε. Και ναι η ΔΑΣ και το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα και στήριγμα των εργαζόμενων, με το κούτελο καθαρό και το κεφάλι ψηλά γιατί δεν τους πρόδοσε ποτέ. Οι εργαζόμενοι έχουν και πείρα και μνήμη.

Επίσης δεν γνωρίζουν ότι οι εκλογές, ακόμη και για τα αξιώματα σ’ ένα ΔΣ είναι δημοκρατικές και κάθε εκλεγμένος έχει δικαίωμα να ψηφίζει ότι θεωρεί καλύτερο για το Σύλλογο  και κατ’ επέκταση για τους εργαζόμενους.

Και τέλος ας μας απαντήσουν τα μέλη της πλειοψηφίας τί πολιτικές στήριζαν και στηρίζουν των εκάστοτε κυβερνήσεων προηγούμενων και τωρινών που φέρνουν τέτοιες αποφάσεις στους Δήμους. Είναι κεντρικές κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων.

Κατευθύνσεις, αποφάσεις και νόμοι που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και των εργαζόμενων αλλά καμιά κινητοποίηση δεν έγινε ποτέ και καμιά συμμετοχή σε απεργία.

Άρα λοιπόν, σωστά, όλοι είμαστε γνωστοί στη μικρή κοινωνία της Ναυπάκτου και γνωρίζουμε όλοι και οι εργαζόμενοι, τι πιστεύει ο καθένας, τι εξυπηρετεί και ποιούς στηρίζει κατά καιρούς.

Καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη. Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...