Ανακοίνωση – Απαντήσεις από την Δωρική Αδελφότητα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Παρακολουθούμε με οργή και θλίψη, μετά το επιτυχημένο Συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας στις 03 Σεπτεμβρίου στην Ερατεινή, με θέμα: «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ» μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης του σκοπού του Συνεδρίου.
Ενώ καλόπιστα η πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικού και έγγραφου τύπου) παρέθεσαν την κριτική τους για το Συνέδριο, από ετερόκλητες κατευθύνσεις με ιδιοτελή κίνητρα προφανώς παρουσιάζονται επικριτικότατα σχόλια και ανακρίβειες.

Σχετικά με σχολιασμό της κα Γιαννούλη σε Τοπική Εφημερίδα έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

– Προσπαθεί να απαξιώσει ένα σημαντικό Συνέδριο που φέρνει κοντά ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς και πολίτες για να ανταλλάξουν και να καταθέσουν απόψεις που μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις.
– Προτρέπει τους Δήμους να μην επιχορηγούν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι καμία επιχορήγηση δεν δόθηκε στη Δωρική Αδελφότητα από Περιφέρεια & Δήμο για το Συνέδριο. Αλλά και αν ακόμα δινόταν, δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιό λόγο θα έπρεπε να εξαιρεθεί η Δωρική Αδελφότητα όταν και σωστά, διαχρονικά επιχορηγούνται αρκετοί Σύλλογοι στη Φωκίδα από αυτούς τους φορείς.

-Όσον αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων της Δωρικής Αδελφότητας, παρουσιάζεται στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό και δημοσιεύεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Κοινωνικής Δικτύωσης. Οι Σύλλογοι δεν ασκούν πολιτική, δεν διαθέτουν πόρους και όσα έσοδα έχουν από τις εισφορές των μελών ή χορηγίες είναι «ανοικτά» και ελέγχονται από τα μέλη τους στον Ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό. Προφανώς η κα Γιαννούλη δεν μας παρακολουθεί…

Σχετικά με την επιστολή του κ. Ε. Παπανακλή, η οποία αναφέρει ότι κατά τις εργασίες του Συνεδρίου υπήρξε πρόταση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Δελφικό Τοπίο, ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα από οιονδήποτε ομιλούντα και παρακαλούμε πολύ να ανακαλέσει. Παρατίθεται και σχετικός σύνδεσμο με το video όλου του Συνεδρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=HB3VlJqUjXs&feature=share&fbclid=IwAR3i28lG9VRc1cjQBB1wf5mlHf- iAuWWi61wjYrMENsMkKSdNwBOx6qaSFk

Ολοκληρώνοντας οι Ιστορικοί Σύλλογοι όπως η Δωρική Αδελφότητα βασική αποστολή έχουν την διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη του τόπου μας αλλά και των προβλημάτων προς επίλυση. Δεν ασκούμε Πολιτική και δεν έχουμε ανάγκη από Δημόσιες Σχέσεις. Τέλος, με κάθε τρόπο θα διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη των προκατόχων μας είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...