Ανακοίνωση Κοτσανά για τους εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΚΙΖΑ

Σε συνέχεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που αφορά την διαγωνιστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από  το ΤΑΙΠΕΔ για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους Αντιρρίου έχουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Τα Δημόσια ακίνητα τα οποία εκποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ συνοδεύονται στο σύνολο τους από το λεγόμενο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) και Μελέτη Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) με στόχο τον καθορισμό χρήσεων συμβατών με το περιβάλλον και κυρίως με την τοπική κοινωνία.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ:

α) Τον βασικό χωρικό προορισμό (επενδυτική ταυτότητα) του προς αξιοποίηση ακινήτου.
β) Τις ειδικότερες χρήσεις γης που επιτρέπονται στην έκταση του προς ανάπτυξη ακινήτου και τους τυχόν πρόσθετους περιορισμούς που αποσκοπούν στον έλεγχο της έντασης κάθε χρήσης.
γ) Τους ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης του προς αξιοποίηση ακινήτου.
δ) Ειδικές ζώνες προστασίας και ελέγχου στα οριοθετούμενα κατά τα ανωτέρω ακίνητα, εφόσον απαιτείται, στις οποίες μπορεί να επιβάλλονται ειδικοί όροι και περιορισμοί στις χρήσεις γης, στη δόμηση και στην εγκατάσταση και άσκηση δραστηριοτήτων και λειτουργιών.
ε) Τους περιβαλλοντικούς όρους του σχεδίου, σύμφωνα με την κατά νόμο προβλεπόμενη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), η οποία καταρτίζεται και δημοσιοποιείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ουσιαστικά είναι το νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει και θωρακίζει και τον επενδυτή από τυχόν ένδικα μέσα αλλά και την τοπική κοινωνία από μη αποδεκτές χρήσεις.

Ενώ είχαμε εξασφαλίσει μέσω του νομοθετικού πλαισίου του ΕΣΧΑΔΑ από το 2018 τον υποχρεωτικό καθορισμό των χρήσεων γης και των κατευθύνσεων για το Ακίνητο του Αντιρρίου που αφορούσαν πρωτίστως «ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗ – ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», ο κ. Γκίζας απεμπόλησε τα κεκτημένα αυτά με τη μια και μοναδική επίσκεψη που πραγματοποίησε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο ΤΑΙΠΕΔ, συμφωνώντας στην ΜΗ ύπαρξη ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο Αντιρρίου και εντάσσοντας το στην νομοθεσία της Εκτός Σχεδίου Δόμησης, απογυμνώνοντας πολεοδομικά και περιβαλλοντικά το ακίνητο, αφήνοντας το έρμαιο στις οποίες επενδυτικές διαθέσεις.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ δεδομένου ότι στην ιστοσελίδα που αφορά τον διαγωνισμό του  ακινήτου ΑΒΚ314  στο Αντίρριο αναφέρει ρητά ότι η αξιοποίηση  «προβλέπεται να γίνει με τις υφιστάμενες εκτός σχεδίου διατάξεις, από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης ειδικά στον τομέα των logistics».

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η στάση του Δημάρχου πέραν των πολλών ερωτηματικών δημιουργεί και τετελεσμένα τόσο για το ακίνητο όσο και για την περιοχή.

Η παράταξη μας , με βάση όλα τα τελευταία δεδομένα, και μετα την απόφαση της τοπικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Αντίρριο, ΠΡΟΤΕΙΝΕ, και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, την σύσταση δια-παραταξιακής επιτροπής και άμεση μετάβαση στο ΤΑΙΠΕΔ προς αποτροπή έστω και την ύστατη στιγμή οχλουσών και μη συμβατών με την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας χρήσεων για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Με εκτίμηση,

Κοτσανάς Ανδρέας

Δημοτικός Σύμβουλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...