Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

στις 21/11/21 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας, με θέματα την κύρωση διαγραφής μελών και την μεταφορά του Σωματείου από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων σε μια υπό σύσταση Ομοσπονδία.

Συμμετείχαν 22 μέλη, από τα περίπου 1100 που αριθμεί το Σωματείο μας και τα περίπου 400 που ψήφισαν στις εκλογές τον Μάη του 2021.

Η ενημέρωση και η ειδοποίηση έγινε σύμφωνα με τις “ανάγκες” της περίστασης, όπως βόλευε την πλειοψηφία του ΔΣ αλλά και τον ιθύνων νου και πρόεδρο του ΕΚΝΔ Μένιο Χάρο. Εισηγητής στην Συνέλευση ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας!!!!! και όχι ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας Παρασκευάς Οικονόμου.

Οι λόγοι που επικαλέστηκαν σύμφωνα με την εισήγηση για την αλλαγή της Ομοσπονδίας ήταν ότι η ΟΙΥΕ δεν είναι δημοκρατική γιατί αποκλείει αντιπροσώπους και πρέπει να φτιάξουμε μια δημοκρατική…. Είναι απορίας άξιο όταν τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας την στήριζαν και η Διοίκηση του ΕΚΝΔ και του Σωματείου για χρόνια, με νύχια και με δόντια. Τώρα ξαφνικά διαπίστωσαν ότι δεν είναι δημοκρατική και αποκλείει αντιπροσώπους; Όταν είναι γνωστό ότι και στην διοίκηση της προηγούμενης Ομοσπονδίας και στην υπό σύσταση είναι η γνωστή ηγετική ομάδα με επικεφαλής τον Εργοδότη-Συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο, της βιομηχανίας παραγωγής νόθων αντιπροσώπων, σε όλη την Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή είναι ανήθικη, απαράδεκτη και διασπαστική. Στοχεύει στο μοίρασμα των καρεκλών των εργατοπατέρων της γνωστής μαφίας που λυμαίνεται το συνδικαλιστικό κίνημα. Η κίνηση αυτή γίνεται παράλληλα με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση  της ΠΑΣΚΕ, με στόχο την εξυπηρέτηση των εργοδοτών από καλύτερες θέσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιός θα πάρει τις καρέκλες και ποιος θα διαχειριστεί τα κονδύλια της ΕΕ.

Η υπάρχουσα Ομοσπονδία έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση υπέρ των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, το ίδιο θα είναι και η υπό σύσταση όταν δημιουργείται από του συγκεκριμένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Θα είναι στην ίδια ρότα και όχι υπέρ των εργαζόμενων.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων όλα τα προηγούμενα χρόνια έκανε ένα ΔΣ για συγκρότηση και ένα για προκήρυξη εκλογών.  ΚΑΜΙΑ κινητοποίηση, ΚΑΜΙΑ ΓΣ, ΚΑΜΙΑ αντίσταση στο Νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη για να μείνει στα χαρτιά. Τώρα γιατί τόση πρεμούρα, και ΔΣ και ΓΣ σε μια βδομάδα;

Όλα αυτά γίνονται, τη ίδια στιγμή που και στη Ναύπακτο υπάρχει απληρωσιά, εντατικοποίηση, κακές συνθήκες εργασίας, δεν παίρνονται μέτρα για την πανδημία, όλα αυτά που ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Σ’ όλα αυτά η διοίκηση του ΕΚΝΔ και του Σωματείου δεν παίρνουν θέση, με τη στάση τους τα επικροτούν απ τη στιγμή που δεν οργανώνουν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, δεν έχουν αιτήματα που να απαντούν στις ανάγκες μας, βρίσκονται μακριά και απέναντι από τους εργαζόμενους!

Από την άλλη έχουμε πείρα και παραδείγματα από ταξικούς αγώνες. Από τους εργαζόμενους στην COSCO, στην E-FOOD και άλλους μικρότερους ή μεγαλύτερους αγώνες που κατάφεραν να αποσπάσουν αιτήματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ΣΣΕ και συνεχίζουν.

Είναι καιρός να βάλουμε στην άκρη τέτοιες τακτικές, τέτοιες ενέργειες, κινήσεις εκ του πονηρού που εξυπηρετούν συμφέροντα πολιτικά, εργοδοτικά και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές.

Είναι καθήκον μας να ορθώσουμε τοίχος απέναντι στην κυβέρνηση, την εργοδοσία, τον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό και τα συμφέροντα ξεπουλημένων συνδικαλιστών.

Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...