Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ.Δωρίδος για την παιδική χαρά του Ευπαλίου.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ “ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση με υπευθυνότητα επισήμανε σε δημόσια τοποθέτηση στις 1/3/21, τους πιθανούς κινδύνους από την προσβασιμότητα των παιδιών στην ημιτελή παιδική χαρά του Ευπαλίου.

          Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της κοινότητας, διαπιστώσαμε πως υπάρχει δυσκολία κατανόησης του θέματος, μιας και θεωρούν πως δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, αλλά και αν κάτι τέτοιο συμβεί, την ευθύνη θα έχουν οι γονείς και όχι η δημοτική αρχή.

Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν δικαιολογείται άγνοια του νόμου και της σχετικής εγκυκλίου, που είναι σαφής για το συγκεκριμένο ζήτημα:

Επισημαίνεται δε ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου… Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, οσάκις ο οικείος δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο κατά καιρούς. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο οικείος δήμος ουδόλως αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποίηση και η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή των συνοδών των ανηλίκων(Εγκύκλιος Υπ. Εσωτερικών, υπ. αρ. 15/22-5-2015).

          Μας κατηγόρησαν επίσης πως με τη δημόσια επισήμανση του προβλήματος της παιδικής χαράς, όπως προηγούμενα με τη γαστρεντερίτιδα, “δυσφημίζουμε το χωριό μας και δεν θα έρχεται κόσμος”

          Επιμένουμε κατηγορηματικά ότι τη δυσφήμηση του χωριού μας, για την οποία μας κατηγόρησαν, δεν την προκαλεί η υπεύθυνη ανάδειξη προβλημάτων και η διεκδίκηση λύσεων, αλλά η έπαρση και η αποποίηση της ευθύνης για την αντιμετώπισή τους.

          Ελπίζουμε να μη μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα, να κατανοήσουν την ευθύνη τους και να ανασκουμπωθούν να προχωρήσει εντατικά η ολοκλήρωση του έργου, ώστε να  αποδοθεί στα παιδιά η χρήση μιας παιδικής χαράς σύγχρονων προδιαγραφών, παιχνιδιών και ασφάλειας, όχι μόνο του Ευπαλίου, αλλά και των άλλων χωριών του Δήμου μας.

Ευπάλιο, 12 Μάρτη 2021



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...