Ανακοίνωση του συλλόγου των γονέων του 2ου ΓΕΛ σχετικά με τις εξελίξεις στο κτηριακό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμώνων του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου σχετικά με τα όσα έχουν διαδραμματιστεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το κτηριακό του 2ου σχολικού συγκροτήματος,καθώς και πρόσκληση σε γ.σ την Δευτέρα στις 6.30 στο κτήριο του 1ου ΓΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Σχετικά με τα διαδραματισμένα την τελευταία εβδομάδα για το θέμα του 2ου σχολικού συγκροτήματος(Γυμνάσιο, Λύκειο), επισημαίνουμε τα εξής:
• Αντιπαρερχόμαστε τις ανοίκειες επιθέσεις της Δημοτικής Αρχής κατά των θεσμών της κοινωνίας που τόλμησαν να διαφωνήσουν με τους επιπόλαιους χειρισμούς της, διαχωρίζοντας μάλιστα σε «διολισθήσαντες» και «σώφρονες» τους γονείς. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε τακτικισμούς και λαϊκισμούς οποιουδήποτε είδους. Τονίζουμε όμως ,ότι η δημοτική αρχή ελέγχεται για τις ασκούμενες πολιτικές της ,τόσο από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας(αντιπολίτευση παρατάξεις),,όσο και από τους πολίτες ,που την εκλέγουν .
• Δεν δεχόμαστε ότι ενδιαφέρεται κάποιος άλλος για τα παιδιά και το μέλλον τους, περισσότερο από τους γονείς τους . Άλλωστε, η πρώτη ατυχής λύση που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή ήταν η «σαρδελοποίηση» των παιδιών σε εργοταξιακές κατασκευές.
• Διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή, μετά από επανειλημμένες αστοχίες και συνεχείς παλινδρομήσεις, δεν επιθυμεί να δώσει σύντομη λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με πράξεις ή παραλήψεις της, από τον Αύγουστο του 2011, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην σχολική κοινότητα. Η τελευταία λύση του Ο.Σ.Κ. είναι αποτέλεσμα αδιεξόδου μετα από την ομόφωνη διεκδίκηση και από τις τέσσερες σχολικές μονάδες της εξεύρεσης λύσης.
Αποτελεί προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, η οποία αν τελεσφορήσει ,στην καλύτερη περίπτωση , χρειάζεται τουλάχιστον ενάμιση με δύο χρόνια να υλοποιηθεί, χρόνος που θα είχε πιθανόν κερδηθεί ,αν από την αρχή ο Δήμος δεν πειραματιζόταν με «επιστημονικές έρευνες» και απευθυνόταν στον Οργανισμό .
• Διαφωνούμε με την βεβιασμένη απόφαση του κοινού σχολικού συμβούλιου του 2ου συγκροτήματος ,διότι δεν βασίζεται σε έγγραφα και χρονοδιαγράμματα και κυρίως υποτιμά την συμπαράσταση , από τις σχολικές κοινότητες του 1ου συγκροτήματος(ας μην ξεχνάμε την αντίστοιχη ιστορία με την επισκευή του ΕΠΑΛ, γιατί τα σχολεία έχουν συνέχεια).
Τέλος, επειδή δεν υπάρχουν έως τώρα αποφάσεις, μελέτες και έγραφα παρά μόνο φληναφήματα, κατά τη ρήση της Δημοτικής Αρχής, ζητάμε να υπάρξει πλέον ειλικρίνεια και σοβαρότητα από την πλευρά της, ώστε με τους κατάλληλους χειρισμούς και την απαραίτητη ομοψυχία, να δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους.
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 5/12/2012
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΕΛ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου

Το Δ.Σ. του συλλόγου, σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 10/12/2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:30μ.μ, στο κτίριο του 1ου ΓΕΛ με ΘΕΜΑ:
Ενημέρωση για τα νέα δεδομένα στο κτιριακό πρόβλημα, λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω πορεία μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...