Ανακοίνωση του υποψηφίου Δημάρχου Ναυπακτίας Γεωργίου Γούλα

Την περασμένη Δευτέρα η παράταξη του Γιώργου Γούλα συνεδρίασε προκειμένου να εκτιμήσει το προεκλογικό τοπίο. Μεταξύ άλλων επικύρωσε και τυπικά την προηγούμενη απόφαση για αυτόνομη κάθοδο του σχήματος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Γούλα, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν τη διάταξη του σχήματος έως και την Κυριακή των εκλογών. Αποτέλεσμα της συνάντησης είναι η παρακάτω ανακοίνωση με  την οποία επιβεβαιώνεται η υποψηφιότητα του Γιώργου Γούλα για τη θέση του Δημάρχου.

Στις προηγούμενες εκλογές μας εμπιστεύτηκαν 1677 συμπολίτες μας, παρόλο που μπήκαμε στον προεκλογικό χάρτη την τελευταία στιγμή. Κατακτήσαμε μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταθέσαμε προτάσεις βάσει του ρεαλιστικού και ολοκληρωμένου προγράμματός μας χωρίς να ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση. Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι η  υλοποίηση του οράματός μας μέσω της συνεργασίας που επιβάλλει ο Κλεισθένης, είτε είμαστε οι νικητές των εκλογών είτε όχι. Ο επικεφαλής μας υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Γούλας διαθέτει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος: αυτοδιοικητική εμπειρία, πνευματικό επίπεδο, ήθος, διάθεση για προσφορά και γνώση.

Το 2014, λίγες εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές,  γεννήθηκε ο συνδυασμός μας. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, μας άρκεσαν τρεις μήνες προετοιμασίας για την συμμετοχή μας, παρά το δαιδαλώδη τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Μας εμπιστεύτηκαν περισσότεροι από 1600 ψηφοφόροι, φέρνοντας τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Γούλα στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Κίνητρό μας για αυτή την προσπάθεια ήταν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος μας. Εκτιμήσαμε τότε και το ίδιο εκτιμούμε και σήμερα, ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο σχήμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας στο μέλλον. Μια ανάλυση του προεκλογικού τοπίου καταδεικνύει πως έχουμε απέναντί μας δυνάμεις με τις οποίες δεν μπορούμε να ταυτιστούμε, δυνάμεις που δεν είναι ιδανικές για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Έχουμε συνδυασμούς που αποτελούν ευκαιριακές συμμαχίες αυτοδιοικητικών παραγόντων, χωρίς καμία ομοιογένεια και που βασανίζονται από διαρκείς εσωτερικές προστριβές με αποτέλεσμα να παραλύουν τη διοίκηση του Δήμου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε σχήματα τα οποία ενώ εμφανίζονται ως το καινούργιο, στην πράξη δεν διαθέτουν καμία διοικητική εμπειρία ή κανένα τυπικό προσόν και δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για τον τόπο μας προτιμώντας τη σιωπή από τον δημόσιο λόγο προκειμένου να μην κριθούν, προκειμένου να είναι ευχάριστοι για όλους. Έχουμε απέναντί μας δυνάμεις του χθες που διοίκησαν και απέτυχαν. Τέλος έχουμε απέναντί μας σχήματα του κομματικού σωλήνα τα οποία ενώ δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία προσπαθούν να επιβληθούν προκειμένου να διευρύνουν την επιρροή του κόμματος το οποίο εκπροσωπούν.

Τα ίδια αδιέξοδα που αντιμετωπίσαμε το 2014 και οδήγησαν στην κάθοδό μας, υπάρχουν και σήμερα. Σε ένα σκηνικό όπου όλες οι εναλλακτικές προτάσεις είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να πάνε τον τόπο μας στο μέλλον, μόνη μας επιλογή είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές.

Οι προηγούμενες εκλογές γίνανε με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, βάσει του οποίου ο νικητής ασκεί μόνος του τη Διοίκηση του Δήμου. Ο Καλλικράτης επέβαλλε την μονοπαραταξιακή διοίκηση του Δήμου, αποτρέποντας συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις. Κατά συνέπεια η παράταξή μας στις προηγούμενες εκλογές, η οποία αφού δημιουργήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές μοιραία δεν μπορούσε να φτάσει στο δεύτερο γύρο, ήταν εξ αρχής προορισμένη για τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά στόχος μας ήταν όχι η στείρα αντιπολίτευση αλλά η δημιουργική παρέμβαση. Γι αυτό και είμαστε η μόνη παράταξη η οποία κατέθεσε πλήρες και ρεαλιστικό προεκλογικό πρόγραμμα.

Σήμερα ο Κλεισθένης ο οποίος διαδέχθηκε τον Καλλικράτη, επιβάλει μέσω της απλής αναλογικής τη μετεκλογική συνεργασία στη διοίκηση του Δήμου. Στόχος μας είναι η συνεργασία και η δημιουργική διοίκηση του Δήμου μας. Συνεργασία πάνω από το τραπέζι, με προγραμματικές δεσμεύσεις τις οποίες θα γνωρίζει το εκλογικό σώμα, με διαφάνεια και καθαρότητα. Είτε είμαστε νικητές των εκλογών είτε όχι, είμαστε εδώ για να καθορίσουμε ενεργητικά το μέλλον του Δήμου μας, να συνεργαστούμε ώστε να πετύχουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Ο επικεφαλής μας Γιώργος Γούλας, έχει δώσει το δικό του δείγμα γραφής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα θετικό δείγμα. Έχει αποδείξει στην πολυετή πορεία του ότι διαθέτει ήθος καθώς και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας. Έχει το θάρρος να συγκρουστεί όταν διαφωνεί αλλά και να κριθεί καταθέτοντας προτάσεις χωρίς να φοβάται ότι θα γίνει λιγότερο αρεστός σε κάποιους που δεν συμφωνούν μαζί του. Διαθέτει το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο που πρέπει να διακρίνει ένα Δήμαρχο τη σημερινή εποχή. Αποδεδειγμένα έχει όρεξη για προσφορά. Στόχος μας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας να πλαισιωθεί από πρόσωπα που να μπορούν να οδηγήσουν όλη την Ναυπακτία και όχι μόνο τον εαυτό τους σε μια πολύ καλύτερη επόμενη μέρα.

Πιστεύουμε ότι,

  • η ενασχόληση με τα κοινά σε κάποια φάση της ζωής όλων μας είναι θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας.
  • Τα κοινά της Ναυπακτίας βρίσκονται σε άσχημη τροχιά καθώς κυριαρχεί η αδιαφάνεια, οι προσωπικές στρατηγικές, η έλλειψη ομαδικότητας με σοβαρό αντίκτυπο στην παραγωγή έργου προς όφελος του Δημότη.
  • Είναι απαραίτητο να αλλάξει η νοοτροπία με εμπλουτισμό του Δημοτικού συμβουλίου με περισσότερους ανθρώπους που διαθέτουν άδολο ενδιαφέρον και όρεξη για προσφορά.
  • Αν δεν αλλάξουμε την κατάσταση όσοι ζούμε και ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το καλό του τόπου, τότε ποιος θα το κάνει;

Γι’ αυτό λοιπόν δεκάδες ενεργοί πολίτες της Ναυπακτίας στελεχώσαμε ήδη την προσπάθεια αυτή και προχωράμε με δύναμη και αισιοδοξία έχοντας απέναντι τα προβλήματα της κοινωνίας και την ιδιοτέλεια. Απευθύνουμε κάλεσμα πλαισίωσης της προσπάθειας μας αυτής και από εσένα. Σε περιμένουμε!

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...