Ανακυκλώνουν πλαστικά μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια μετρό

ανακυκλώνουν πλαστικά μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια μετρό & λεωφορείου

Μια πρωτοβουλία του δήμου της Ρώμης, με στόχο να περιοριστεί η χρήση πλαστικών και να μειωθούν τα πλαστικά στους δρόμους της πόλης, έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όσοι μετακινούνται με το μετρό και φέρουν στους σταθμούς άδεια πλαστικά μπουκάλια, λαμβάνουν σε αντάλλαγμα δωρεάν εισιτήρια του μετρό.

Σύμφωνα με την ATAC, τη δημόσια εταιρεία μέσων μεταφοράς της ιταλικής πρωτεύουσας, από τον Ιούλιο που ξεκίνησε η πρωτοβουλία σε τέσσερις μόνο σταθμούς του δικτύου, έχουν ανακυκλωθεί πάνω από 350.000 πλαστικά μπουκάλια, κατά μέσο όρο 20.000 την ημέρα. Η επιτυχία της πρωτοβουλίας είναι τόσο μεγάλη που αποφασίστηκε να επεκταθεί έως τον Ιούλιο του 2020 και σε όλο το δίκτυο των σταθμών του μετρό.

Έτσι αναμένεται να εγκατασταθούν παντού μηχανήματα ανακύκλωσης.

Οι Ρωμαίοι που μετακινούνται με το μετρό, σύμφωνα με τα στοιχεία, ανακυκλώνουν κατά μέσο όρο 15 έως 20 πλαστικά μπουκάλια και κάποιοι έχουν συγκεντρώσει μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες έως και 3.500, αριθμός που αντιστοιχεί σε 175 δωρεάν εισιτήρια.

Η Ρώμη, μία από τις πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο, έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα αποκομιδής σκουπιδιών, ενώ η ανακύκλωση είναι ανεπαρκής.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...