Δελτίο Τύπου

Όταν η επιλογή σας κ. Γκίζα στην αρχή της πανδημίας ήταν το σκοτάδι των δια περιφοράς τηλεφωνικών Συμβουλίων, επιμείναμε και δικαιωθήκαμε ζητώντας λίγο φως που προσέφεραν οι τηλεδιασκέψεις. Μας ακούσατε έστω και καθυστερημένα και το εφαρμόσατε με βαριά καρδιά. Τώρα που μπορούμε να πάμε από το λίγο φως των τηλεδιασκέψεων στο ολικό φως των συνεδριάσεων στην Παπαχαραλάμπειο, το αποφεύγεται όπως “ο διάολος το λιβάνι”. ΓΙΑΤΙ;;;;;;

Και εξηγούμαστε:

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο επιτρέπεται η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης με εξ΄ αποστάσεως συμμετοχή όσων Συμβούλων επιθυμούν (πχ. δεν είναι εμβολιασμένοι κτλ.).

Ο Δήμαρχος Β. Γκίζας, σε σύμπνοια με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησε σθεναρά να αποφύγει τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Βρίσκοντας απέναντί του τόσο τις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και την τοπική μας κοινωνία, αναγκάστηκε να διενεργήσει το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του απολογισμού δια ζώσης.

Μετά από σειρά διαδικαστικών ολισθημάτων και σειρά ορθών επαναλήψεων, ένα σύνολο δικαιολογιών του Δημάρχου και, μιας ανούσιας αντιπαράθεσης που διάρκεσε περίπου τρεις εβδομάδες, ο Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής έγινε με τον καλύτερο τρόπο στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Μετά από αυτή την επιτυχή συνεδρίαση θεωρήσαμε δεδομένο πως αυτή θα ήταν η νέα κανονικότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας: Παπαχαραλάμπειος, τηλεδιάσκεψη για κάποιους συμβούλους, αποστάσεις, μάσκες.

Ο Β. Γκίζας για μια ακόμη φορά μας κατέπληξε, συγκαλώντας Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Μάλιστα για την πλέον σημαντική συνεδρίαση του έτους: Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός.

Γιατί ενώ έχουν λυθεί όλα τα τεχνικά, τυπικά και διαδικαστικά ζητήματα επιμένει στην τηλεδιάσκεψη;

  • Μήπως διότι τον βολεύει η τηλεδιάσκεψη των κατ’ επιλογή κλειστών μικροφώνων, στην οποία απολαμβάνει να αγορεύει μόνος εκ του άμβωνος, αδιάκοπα;
  • Μήπως γιατί μπορεί να υπαγορεύει στους “συνεργάτες του” πίσω από τις κάμερες τι να λένε χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο δημότης όπως θα γινόταν σε δημόσια θέα στην Παπαχαραλάμπειο;
  • Μήπως γιατί στην τηλεδιάσκεψη εν τέλει δεν είναι διαχειριστής ο Πρόεδρος του Οργάνου, αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος;

Σας βεβαιώνουμε πως η αντιπαράθεση απόψεων, επιχειρημάτων και ιδεών δεν αποτελούν προσωπική μομφή εναντίον σας. Αντίθετα είναι απαραίτητο συστατικό της λειτουργίας κάθε δημοκρατικού θεσμού και οργάνου. Κ. Γκίζα μήπως η μηδενική σας ενασχόληση με τα κοινά πριν την εκλογή σας δεν σας επιτρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο διάλογος στη λειτουργία των δημοκρατικών οργάνων;

Προτιμώντας την «βολή» που σας προσφέρει η τηλεδιάσκεψη, δεν προσφέρετε καλή υπηρεσία ούτε καν στον εαυτό σας, αφού με την εμμονή σας στα κλειστά μικρόφωνα  αποκαλύπτεται πως δεν αντέχετε την δημοκρατική λειτουργία.

Επιμένουμε έστω και τώρα να διορθώσετε την απόφασή σας και να εκδώσετε μια ακόμη «ορθή» επανάληψη, συγκαλώντας δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...