Αναπτυξιακό άλμα 1,5% στο τουριστικό 3ο τρίμηνο του 2016!

Ανάπτυξη της τάξης του 1,5% στο γ’ τρίμηνο του 2016 για το ελληνικό ΑΕΠ, κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, σε επίπεδο έτους, που είναι και η  καλύτερη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2008. Σε σύγκριση τριμήνων η αύξηση του ΑΕΠ, ήταν 0,5% την περίοδο Ιούνιος 2016 -Αύγουστος 2016, έναντι του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Θετική εξέλιξη, είναι και η αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων δευτέρου τριμήνου σε αύξηση 0,3% του ΑΕΠ σε επίπεδο τριμήνου, όπως και του πρώτου τριμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εθνικών λογαριασμών, το ΑΕΠ, κινήθηκε σε ετήσια βάση με -0,8% το α’ τριμηνο, -0,6% το δεύτερο και +1,5% το τρίτο.

1

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, είναι πολύ βελτιωμένα, και η στροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν που περίμενε οριακή ύφεση, όπως και διεθνών αναλυτών που περίμεναν οριακή μόνο αύξηση της τάξης του 0,2% το τρίμηνο και 0,4% σε επίπεδο έτους.

Στην σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, τονίζει ότι «οι παρούσες εκτιμήσεις αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν, στις 29/11/2016, τα προσωρινά στοιχεία με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού)».

1

Επίσης, «επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί λόγω προσαρμογής των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών στα αναθεωρημένα ετήσια στοιχεία και λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...