“Αναστάτωσαν” το Λονδίνο οι Rolling Stones

Μια καταπληκτική συναυλία έδωσαν στο Hyde Park του Λονδίνου οι «παππούδες της ροκ», που… τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα του πλανήτη!

Λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στο Glastonbury Festival, το βρετανικό ροκ συγκρότημα δείχνει τις αντοχές του, και παρότι ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του συγκροτήματος είναι 65 ετών, έπαιξαν για πάνω απο δύο ώρες στο Hyde Park. «Πεντάστερη συναυλία με αξέχαστες στιγμές», «Μας κάνουν μαθήματα ροκ εντ ρολ» και άλλους τέτοιους τίτλους δημοσίευσαν την Κυριακή οι εφημερίδες της Βρετανίας. Η συναυλία στο Hyde Park θα επαναληφθεί στις 13 Ιουλίου, καθώς η πρώτη τους συναυλία ήταν sold out.

Σαράντα χρόνια μετά τη συναυλία των Stones στο πάρκο, μια δραματική συναυλία που είχε επισκιαστεί από το θάνατο του Brian Jones, μόλις δύο μέρες πριν, οι Stones επέστρεψαν στο Λονδίνο, για να κλείσουν ίσως έναν κύκλο.

«Ποιός ήταν εδώ το 1969;» ρώτησε ο Μικ και είδε κάποια χέρια από το πλήθος να σηκώνονται και κραυγές να ακούγονται. «Καλώς ήρθατε και πάλι τότε» είπε ο τραγουδιστής. Σαφώς και το μεγαλύτερο μέρος των θεατών δεν είχαν καν γεννηθεί το 1969, και αυτό το ξέρουν καλά οι Rolling Stones. Και χαίρονται πολύ που οι νέοι τους προτιμούν ακόμα περισσότερο, απ’ ότι οι μεγάλοι. Τότε η είσοδος ήταν δωρεάν, τώρα κάποια εισιτήρια έφτασαν τις 1.000 και πλέον λίρες.

Αδιαμφισβήτητα, οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα «τζαμαρίσματα» του Ρίτσαρντς όμως δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Ίσως να έχουν βελτιωθεί.

Start Me Up, Midnight Rumbler, It’s Only Rock and Roll (but i like it), Honky Tonk Women, Paint it Black είναι λίγα μόνο από τα “κομμάτια-διαμάντια” που έπαιξαν οι γερόλυκοι της ροκ. Ρίτσαρντς και Γουντ κάπνιζαν πάνω στη σκηνή και αντάλλασσαν “νότες” για τους δεκάδες χιλιάδες που ήρθαν στο πάρκο, για να τους απολαύσουν.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...