Αναστασιάδης: Στενότατη η συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας για το Κυπριακό

«ΤΑ ΟΣΑ ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Με τη φράση «ουδέν αναληθέστερον» διέψευσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τα περί κρίσης στις σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας, κάνοντας λόγο για στενότατη συνεργασία.

«Τα όσα πλάθονται, για να δικαιολογούν κάποιοι την κριτική, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει ο Κύπριος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ο Νίκος Αναστασιάδης εκτίμησε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να συναινέσει η Άγκυρα σε λύση του Κυπριακού.

Η προοπτική κάλυψης σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας και της μετεξέλιξής της σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, μπορεί να οδηγήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο να προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις που θα καταστήσουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, σημειώνει ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, αλλά σημείωσε ότι θα αποδεχτεί μια μεταβατική περίοδο για την υλοποίησή της και ότι ζητεί ισχυρό ψήφισμα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ώστε η Άγκυρα να μην υπαναχωρήσει.

Τέλος, για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Νίκος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι πρώτα πρέπει να κατατεθούν χάρτες με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και μετά να διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...