Ανασχηματισμός με κεντροαριστερό στίγμα – Το κύριο άρθρο της Kontra news

Ανασχηματισμός με κεντροαριστερό στίγμα – Το κύριο άρθρο της Kontra news

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ της κεντροαριστερής διεύρυνσης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον διορθωτικό ανασχηματισμό.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ δύο εμβληματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, σηματοδοτεί την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ακυρωθούν τα σχέδια παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ο ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ήταν από τα σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ισχυρό έρεισμα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΛΚΑΣ μέσα από όλες τις πολιτικές του ιδιότητες τα τελευταία χρόνια είχε εκφράσει σε κάθε τόνο την ανάγκη που έχει ο τόπος για ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην επέλαση της συντήρησης.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ του για προοδευτική σύγκλιση ήταν και ο λόγος που τον οδήγησε σε παραίτηση από το ΚΙΝΑΛ αφού διαπίστωσε ότι η Φώφη Γεννηματά δεν ενδιαφέρεται για μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη αλλά για την περιχαράκωση ενός κόμματος στα όρια του 4% για να μπορέσει να διεκδικήσει κάποια υπουργεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΟΣΟ πλησιάζει η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τόσο θα ενισχύεται το δίλημμα για τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον προοδευτικό και συντηρητικό πόλο.

ΓΙΑΤΙ τα παραμύθια περί αυτόνομου πολιτικού λόγου και ρόλου δεν πείθουν απολύτως κανέναn και τα χρησιμοποιούν αυτοί που επιδιώκουν με όχημα το ΚΙΝΑΛ να γίνουν υπουργοί σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354519-Anaschematismos-me-kentroaristero-stigma-To-kyrio-arthro-tes-Kontra-news ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...