Ανατροπή και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό που έσωσε την παρτίδα στο δεύτερο ημίχρονο

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 4-3 ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη και πάλι αυτό ήξερε πως από μόνο του δεν θα έφτανε. Μαζί με αυτό ήθελε και νικητή στο άλλο ματς. Βέβαια, δεν φάνηκε πως οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» μπήκαν με σκοπό να… κάνουν το καθήκον τους!

Χωρίς τελική για 15 λεπτά και ενώ ο Απόλλων είχε απειλήσει στο 3′ με τον Πετρόπουλο και είχε σκοράρει στο 11′. Τότε ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, βρήκε τον Σιατραβάνη που μετά από… τσαφ του Ιβανόφ βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ και άνοιξε το σκορ.

Ούτε τότε υπήρξε αντίδραση από τον Παναθηναϊκό. Πέρα του σουτ του Λέτο στο 15′, το παραμικρό! Αντίθετα, ο Απόλλων έφτασε κοντά στο 2-0 στο 22′, αλλά το σουτ του Δεληζήση που βρέθηκε απέναντι στον Στιλ ήταν κακό.

Ό,τι δεν έγινε σε αυτή τη φάση όμως, συνέβη στο 44′. Μετά από κόρνερ, ο Χουχούμης δεν μπορεί να διώξει σωστά και ο Σιατραβάνης με γυριστό σουτ, νικάει τον Στιλ που βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Το «τριφύλλι» έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 45′, με ένα σουτ του Μπουμάλ που έφυγε λίγο έξω. Δέκα λεπτά υπόθεση!

Ο Παναθηναϊός σεβάστηκε την ιστορία του και έβγαλε αντίδραση! Με τον κόσμο του να αποχωρεί στο ημίχρονο από την Ριζούπολη, εμφανίστηκε μεταμορφωμένος και κατάφερε να γυρίσει μέσα σε 10 λεπτά το παιχνίδι!

Αρχικά… προειδοποίησε με τον Εμποκού στο 54′ και μείωσε στο 55′ με τον Μπεργκ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λέτο.

Πέντε λεπτά αργότερα (60′) ο Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Χιώτη, ο οποίος τον κέρδισε και στο 62′ ο Εμποκού έβγαλε την ασίστ στον Λέτο για το 2-2. Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να… σώσει την πρόκριση, τελικά ήρθε στο 65′! Ο Μπουμάλ τσίμπησε στον Μπεργκ, αυτός πέρασε στον Λέτο που διαμόρφωσε το 2-3. Οι «πράσινοι» δεν έμειναν στο 2-3.

Ο… εγωισμός που έδειξαν στην επανάληψη τους έφερε και τέταρτο γκολ. Στο 73′, ο Λέτο βρήκε τον Μπεργκ που γύρισε στον Μπουμάλ, αλλά πριν από αυτόν ο Ντάσιος άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Με 10 και ξανά στο ματς ο Απόλλων! Τελικά το παιχνίδι δεν… τελείωσε στο 2-4!

Στην επόμενη φάση, στο 75′, ο Ρέις έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε εύστοχα πέτυχε το χατ – τρικ, έκανε το 3-4 και έβαλε τον Απόλλωνα ξανά στο παιχνίδι. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άγγιξε το 4-4, στο 83′! Ο Κονέ έπιασε ένα υπέροχο σουτ και είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Στιλ.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο 92′ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Στιλ με τρομερή επέμβαση είπε «όχι» στον Διαμαντόπουλο και κράτησε τη νίκη και την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι», λοιπόν, έβγαλαν εγωισμό στην επανάληψη! Έπαιξαν για την ιστορία τους και κατάφεραν να σώσουν μια… χαμένη πρόκριση. Το 2-1 του ΟΦΗ επί του Ηρακλή, έστειλε το «τριφύλλι» στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85′ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85′ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70′ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης, Σιατραβάνης

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουχούμης, Ρέις, Μπουμάλ (74′ Βλαχοδήμος), Λέτο, Βιγιαφάνιες (46′ Μπεργκ), Λεντέσμα (46′ Λουντ), Τελάντερ, Μέστο, Εμποκού, Ιβανόφ

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...