Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Συρία – Καταφθάνει ρωσικός στόλος

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Συρία - Καταφθάνει ρωσικός στόλος

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο με τη λεγόμενη «Κόκκινη Αρμάδα» της Ρωσίας να κατευθύνεται στη Συρία, σταματώντας για πρώτη φορά στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο στόλος των ρωσικών πολεμικών αναμένεται να φτάσει στην Ταρτούς της Συρίας ενώ τις αμέσως επόμενες στην περιοχή θα καταπλεύσουν και άλλα δέκα ρωσικά πολεμικά, καθώς και βοηθητικά σκάφη. Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι της Ταρτούς υπάρχει η μοναδική ρωσική βάση ελλιμενισμού πολεμικών στη Μεσόγειο.

Αξιοσημείωτο όμως είναι και το γεγονός ότι κινητικότητα παρατηρείται και στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου την Κυριακή το πρωί, κατέπλευσε το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το Smetlivy περιπολούσε από τις αρχές Μαρτίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες συνόδευσε στολίσκο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που διέπλευσε το Αιγαίο.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες το λιμάνι της Λεμεσού αναμένεται να υποδεχθεί και άλλα πολεμικά ρωσικά πλοίο προκειμένου να ανεφοδιασθούν. Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους στρατηγικούς αναλυτές καθώς είναι η πρώτη φορά που ρωσικά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στο κυπριακό λιμάνι.

Τα περισσότερα ρωσικά πλοία περιπολούν κοντά στη Συρία, στα ανοιχτά της Κύπρου και σύμφωνα με ρωσικές πηγές η συγκεκριμένη αποστολή τους είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνουν ένα μέρος του ρωσικού εξοπλισμού που βρίσκεται στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...