Ανεστάλει η απεργία των καθηγητών – Θ. Κοτσιφάκης στο BriefingNews: “Αλλάζουμε μορφή κινητοποιήσεων…”

Ανεστάλει η απεργία των καθηγητών - Θ. Κοτσιφάκης στο BriefingNews:
Αναστέλλεται η απεργία της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης) και οι καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων της χώρας επέστρεψαν σήμερα Πέμπτη στα σχολεία.
Η συνέλευση των τοπικών ΕΛΜΕ των καθηγητών που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, κατέληξε σε απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η αυξημένη πλειοψηφία που χρειάζεται υπέρ της πρότασης για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Έτσι, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων, πρόταση που τελικά πέρασε.

Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Το υπουργείο Παιδείας προαανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας”

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, αλλάζοντας όμως μορφή” τονίζει στο BriefingNews ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Εστιάζουμε στις υποχρεωτικές μετακινήσεις που θα προκύψουν από τα τεχνητά πλεονάσματα του υπουργείου, απαιτώντας την ανακατανομή των τμημάτων με βάση το αίτημα για 20 μαθητές ανά τάξη αντί 27 που είναι σήμερα» σημειώνει και συνεχίζει:

«Αναδεικνύουμε τα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων και προχωράμε σε συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες και καταλήψεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Όπου χρειαστεί θα κηρύξουμε στάση εργασίας κα νέες γενικές συνελεύσεις το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων“.

Και ο κ. Κοτσιφάκης, καταλήγει:

Το σίγουρο είναι ένα. Ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας…”.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...