Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαϊα και την πιθανότητα αλλαγής στη ζώνη επικινδυνότητας

Τα 32 έφτασαν τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα και μόνο το ένα συνδέεται με γνωστή συρροή. Τρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν για την Αιτωλοακαρνανία και τρία στην Ηλεία.

Ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, στην Πάτρα, όπως εξηγεί στο thebest.gr, η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας – λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου.

«Είναι ένας αριθμός που μας ανησυχεί. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ευρήματα που μπορεί να φέρουν αλλαγή στη ζώνη όπου ανήκει η περιοχή» εξηγεί η κα Ακινόσογλου.

Αυτό ωστόσο δεν θα συμβεί με την μέτρηση των κρουσμάτων μιας ημέρας αλλά εφόσον διαπιστωθεί οτι η αύξηση είναι συνεχής σε ένα διάστημα λίγων ημερών.

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη θα πάρει την απόφαση.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Συνολικά 25 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, ενώ νωρίτερα ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα με το ένα μόνο να συνδέεται με γνωστή συρροή.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 17 ασθενείς στην κλινική covid και δύο διασωληνωμένοι και ένας με μάσκα σιπάπ στη ΜΕΘ covid.

Στον Άγιο Ανδρέα τρεις είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid και δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για τον covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νοσηλευόμενους είναι και ασθενείς ηλικίας γύρω στα 30 , 40 και 45 έτη.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...