Ανοίγει η πολιτική συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής

Ανοίγει η πολιτική συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής
Μετά από μήνες προκλητικών ενεργειών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για πολλές από τις οποίες πρόκειται μάλιστα να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ο πολιτικός κόσμος αρχίζει να συζητά για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος άνοιξε δημοσίως τη συζήτηση, λέγοντας: «Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό». «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα» σχολίασε ο Ν.Δένδιας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να τεθεί ενδεχομένως και εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με μία άτυπη επιτροπή ειδικών αναζητώντας τρόπους με τους οποίους μπορεί να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.

«Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Εχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα», είπε, δίνοντας ένα στίγμα των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα.

Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. […] Ακούω με προσοχή αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».

Απάντηση και από τους αστυνομικούς

Την ίδια ώρα, οι ύβρεις και οι απειλές που εξαπέλυσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης σε βάρος των αστυνομικών που βρίσκονταν την Κυριακή στη Χερσόνησο προκάλεσαν την απάντηση από την πλευρά της Ενωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αττικής, που με σκληρή ανακοίνωσή της, τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και καταδικαστέες».

«Αφού οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν μας σέβονται ως οφείλουν, τότε και εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν σεβόμαστε αυτούς οι οποίοι με λόγια και πράξεις μας απαξιώνουν και μας προσβάλλουν» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...