Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση έργων αστικών αναπλάσεων σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα και Ναύπακτο

periferiaΥπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα οι σχετικές αποφάσεις διατύπωσης σύμφωνης γνώμης για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης έργων αστικών αναπλάσεων στους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ναυπάκτου.

Μετά την διατύπωση της σύμφωνης γνώμης εκ μέρους της Περιφέρειας ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης των έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται με κοινοτικούς πόρους.

Για τον Δήμο Πατρέων, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στις συνοικίες Βλατερό, Δασύλλιο, Καβουκάκι και Γούβα (υποέργο 1), συνολικού προϋπολογισμού 7.687.000 ευρώ.

Με το πρώτο υποέργο της παρέμβασης προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών ανάπλασης στην εν λόγω περιοχή, με επιλεγμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Στην περιοχή του Βλατερού θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και πεζόδρομοι, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου και έργα υποδομής (ύδρευσης και αποχέτευσης) από την ΔΕΥΑΠ στις οδούς Σατωβριάνδου, Καραϊσκάκη έως Ανδρούτσου, Πουκεβίλ έως Σατωβριάνδου, πεζόδρομος παράλληλα με την Κανακάρη, Σίφνου, Ροδόπης, Υψηλάντου (από Σατωβριάνδου έως Δασύλλιο) και προέκταση της Σατωβριάνδου, από Ανδρούτσου έως Δασύλλιο.

Στην περιοχή της Γούβας θα κατασκευαστούν, ομοίως, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, επενδύσεις κλιμάκων, νέος ηλεκτροφωτισμός, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου, παιδική χαρά, υπαίθριος χώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και κοινόχρηστοι χώροι καθώς και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στις οδούς Φιλελλήνων, Άστιγγος, Κέρκυρας, Πάρνηθας, Υμηττού, Νόρμαν και Μαινάλου.

Στο Καβουκάκι θα δημιουργηθούν μονοπάτια περιπάτου, κοινόχρηστοι χώροι και παιδική χαρά, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι πρασίνου και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο τέρμα της οδού Νόρμαν.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, στο Δασύλλιο θα διαμορφωθούν δυο δασικά μονοπάτια, θα γίνει δενδροφύτευση, έργα προστασίας των πρανών και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε την διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Κάτω Αχαΐας», του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ.

Τέλος, υπεγράφη και η διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την δημοπράτηση του έργου (υποέργο 1) «Ανάπλαση – Διαμόρφωση Ανατολικού Τμήματος της πόλης Ναυπάκτου με σύνδεση των πλατειών Φαρμάκη – Πια- Κεφαλοβρύσου- Τζαβελαίων- Ησιόδου και Οξύλου», με προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ.

Το σύνολο της παρέμβασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω εργασίες:

  • Ανάπλαση και λειτουργική διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρομίων, οδών, κλπ) με παράλληλη εξασφάλιση χώρων φύτευσης, δικτύου άρδευσης και αστικού εξοπλισμού.
  • Εργασίες οδοποιίας (οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση).
  • Εργασίες τοποθέτησης κοινόχρηστου φωτισμού στις υπό ανάπλαση οδούς και πεζοδρόμια.
  • Εργασίες δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Για την ακρίβεια θα αντικατασταθούν οι αγωγοί ύδρευσης αμιάντου από αγωγούς πολυαιθυλενίου από τη δεξαμενή στη θέση Βαρναράχη έως τη γέφυρα του χειμάρρου Σκια και την πλατεία Φαρμάκη. Επίσης θα διαχωριστεί το υφιστάμενο παντορροϊκό αποχετευτικό δίκτυο επί της οδού Αθηνάς από την πλατεία Κεφαλόβρυσου μέχρι την πλατεία Φαρμάκη όπου ο υπάρχων λιθόκτιστος παντορροϊκός αγωγός θα παραμείνει ως αγωγός απορροής ομβρίων και παράλληλα θα τοποθετηθούν δίδυμοι αγωγοί για τη συλλογή των ακαθάρτων. Επίσης θα ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή παρέμβασης με τοποθέτηση νέων αγωγών και σύνδεσή τους με το υφιστάμενο δίκτυο.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...