Ανοίγουν θέσεις εργασίας για Έλληνες του εξωτερικού με κατώτατο μισθό 3.000 ευρώ

Η πρώτη πιλοτική δράση «Ελλάδα Ξανά» θα απευθύνεται σε επιστήμονες τουλάχιστον ενός έτους, μεταπτυχιακού επιπέδου, ηλικίας 25-40 ετών προκειμένου να εργαστούν ως πρόσθετο προσωπικό σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα με σκοπό τον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων εργαζομένων από το εξωτερικό με υψηλό επίπεδο κατάρτισης δημιούργησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece την οποία παρουσίασε ο Γιάννης Βρούτσης. Στο μητρώο θα καταγράφονται οι Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι θα «κουμπώσουν» με ανάγκες στην αγορά εργασίας πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Η πρώτη πιλοτική δράση «Ελλάδα Ξανά» θα απευθύνεται σε επιστήμονες τουλάχιστον ενός έτους, μεταπτυχιακού επιπέδου, ηλικίας 25-40 ετών προκειμένου να εργαστούν ως πρόσθετο προσωπικό σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα, με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες με έμφαση στους τομείς των νέων επαυξημένων τεχνολογιών, όπου παρατηρείται σχετική έλλειψη.

Η ελάχιστη αμοιβή τους καθορίζεται στις 3.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της επιχείρησης στο 70% περίπου της ελάχιστης αμοιβής για ένα χρόνο, με υποχρέωση διατήρησης του εργαζόμενου με την ίδια αμοιβή για άλλους 12 τουλάχιστον μήνες.

Άμεσα θα ανοίξει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Ειδική Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, την οποία θα συμπληρώνουν οι επιχειρήσεις, ώστε το υπουργείο να καταγράψει τις ζητούμενες από τις επιχειρήσεις ειδικότητες που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάταξη του παραγωγικού μοντέλου.

eleftherostypos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...