Ανοίγουν ξανά οι πύλες του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι Σαντορίνης

Ανοίγουν ξανά οι πύλες του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι Σαντορίνης
Ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης συμπληρώνει 5 μήνες από τότε που άνοιξε ξανά διάπλατα τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό με το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο, φανερά αναβαθμισμένος και με τους επισκέπτες του να φτάνουν τους 1.300 την ημέρα.
Παράλληλα υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που ακόμα δεν έχουν βρει τη λύση τους. Μία από αυτές είναι η απουσία πινακίδων ενημερωτικού και εποπτικού υλικού που να κατατοπίζει πλήρως τον επισκέπτη, ο ανεπαρκής αριθμός προσωπικού ασφαλείας που αναγκαστικά περιορίζει το ωράριο λειτουργίας (υπάρχουν 14 φύλακες και ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός 8 π.μ. με 5 μ.μ.), καθώς και η απουσία ενός μουσείου το οποίο θα φιλοξενούνται οι σπάνιες τοιχογραφίες (πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την καθημερινή ζωή στο Ακρωτήρι, την θρησκεία και τη φύση του νησιού) και τα κινητά ευρήματα (όπως κεραμική, μαρμάρινα αγγεία και ειδώλια) της αρχαιολογικής έρευνας.

«Το όραμά μου είναι να δημιουργηθεί ένα μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο να επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στο κοινό στα σημαντικά αυτά ευρήματα, αλλά μάλλον δεν θα ζω για να το δω να υλοποιείται», ανέφερε ο διευθυντής των ανασκαφών και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Ντούμας, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που πραγματοποίησε το Σάββατο το μεσημέρι σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στο Ακρωτήρι.

Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος, η αρχαιολογική σκαπάνη έχει “σκοντάψει” στην παντελή έλλειψη χρηματοδότησης με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού θησαυρού να παραμένει ανεξερεύνητος.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...