Ανοιχτά τα καταστήματα, παρά την απεργία των υπαλλήλων

Ανοιχτά τα καταστήματα, παρά την απεργία των υπαλλήλων
Ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι σήμερα, τελευταία Κυριακή του έτους, τα εμπορικά καταστήματα μετά από τις αποφάσεις των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων, παρά την αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, αντιδρώντας στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Διοργανώνει επίσης συγκέντρωση των εργαζομένων και των σωματείων – μελών της στην Ερμού (στο Σύνταγμα) στις 10.30 το πρωί.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστήριζε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».

Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ ζήτησε να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία, αν και όπως επισήμανε, «είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε».

«Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο ισχυρών οικονομικών πιέσεων σε κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα στις ΜΜε να υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων», ανέφερε η ΕΣΕΕ, απευθύνοντας έκκληση στους υπαλλήλους που θα απεργήσουν «να συμβάλουν ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...