Αντίστροφη μέτρηση για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ

Αντίστροφη μέτρηση για τις υποψηφιότητες των Οσκαρ
Η τελευταία περιπέτεια με ήρωα τον Μπάτμαν, «Σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή», σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, καθώς και το «Hobbit: An unexpected journey» του Πίτερ Τζάκσον είναι δύο από τις δέκα –σε πρώτη φάση- υποψήφιες για το βραβείο «οπτικών εφέ» των Όσκαρ.

Στην λίστα με τις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Όσκαρ «Οπτικών εφέ» βρίσκονται, επίσης, οι ταινίες «The Amazing Spider [SPIr.AT]  -Man», «Cloud Atlas», «John Carter», «Life of Pi» («Η ζωή του ΠΙ»), «The Avengers» («Οι εκδικητές»), «Prometheus» («Προμηθέας»), «Skyfall», «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» («Snow White and the Huntsman»).

Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που «ειδικεύονται» στα οπτικά εφέ θα επιλέξουν τελικά πέντε από τις δέκα υποψήφιες προς βράβευση ταινίες και θα αναδείξουν έτσι – στις 10 Ιανουαρίου -τις τελικές κινηματογραφικές υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου βραβείου των Οσκαρ.

Οι καλύτερες μικρού μήκους

Κατά τον ίδιο τρόπο, θα επιλεγούν από την Κινηματογραφική Ακαδημία οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που διεκδικούν και αυτές ένα βραβείο στην κατηγορία τους. Ήδη, ανακοινώθηκε η λίστα με τις πρώτες έντεκα υποψήφιες ταινίες. Τα φιλμ προέρχονται από διάφορες χώρες όπως το Αφγανιστάν, ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Βραζιλία. Φέτος μάλιστα είναι η πρώτη φορά που -λόγω ισοπαλίας- επιλέχθηκαν 11 και όχι 10 ταινίες μικρού μήκους, όπως συνήθως.

Ξεχωρίζει

Οι περισσότερες ταινίες δημιουργήθηκαν από άγνωστους στο ευρύ κοινό κινηματογραφιστές, αλλά υπάρχει μια που ξεχωρίζει και φέρει τον τίτλο «When you Find me». Την παραγωγή της υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η κόρη του, ηθοποιός Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Και στην περίπτωση των ταινιών μικρού μήκους, τον Ιανουάριο θα ανακοινωθούν οι 5 τελικές υποψήφιες για τα βραβεία Όσκαρ που θα απονεμηθούν στους τυχερούς εκπροσώπους της 7ης τέχνης από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Θυμίζουμε ότι τα βραβεία των Όσκαρ θα απονεμηθούν φέτος για 85η φορά στις ΗΠΑ, στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...