Αντιδράσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας το Σάββατο

Αντιδράσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας το Σάββατο
Tην υποχρεωτική « διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων εντός των ορίων του αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, θέτοντας σε ισχύ τους σχετικούς νόμους Λοβέρδου και Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά εφεξής την Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 8 πμ έως τις 5 μμ, την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8 πμ έως τις 8 μμ και το Σάββατο από τις 9 πμ έως τις 5 μμ.

Το θέμα του ωραρίου αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών την τελευταία διετία οπότε και τέθηκε ως όρος του μνημονίου. Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί είχαν προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με το θέμα, αλλά οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.
Το ΣτΕ αποφάνθηκε τον περασμένο Μάιο ότι το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς

Άμεση ήταν η αντίδραση των φαρμακοποιών του λεκανοπεδίου. «Με μία πρωτοφανή απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων εναρμονιζόμενος πλήρως με τις «περί απελευθέρωσης ωραρίου» απόψεις του κ.Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες. Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει κοιμάται μέσα στο φαρμακείο» αναφέρει στη  ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ), προσθέτοντας ότι η αρμόδια δημοτική αρχή έχει παραβλέψει ότι «πάνω από το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς κανένα βοηθό».

Ο ΦΣΑ εκτιμά ότι η επίπτωση της απόφασης θα είναι άμεση «καθώς θα κλείσουν μικρά και μεσαία φαρμακεία της γειτονιάς».

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...