Η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα με τις αυξήσεις έγινε αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας με τη μορφή προ ημερησίας διάταξης.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην αφορμή την συζήτηση του θέματος που ήταν η πρωτοβουλία εργαζομένων εκατέρωθεν της γέφυρας οι οποίοι και αναδεικνύουν τη μεγάλη αύξηση του e-pass κατά 22% σε μηνιαία βάση.
Ένα θέμα που όπως είπε ο ίδιος ανακύπτει σε δύσκολες εποχές που η κοινωνία επωμίζεται ένα σωρό αυξήσεις. Η αύξηση που οδηγεί τον εργαζόμενο ή τον φοιτητή και είναι υποχρεωμένος να διέρχεται γιατί πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην εργασία του, εξανεμίζει το εισόδημα του. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους όμορους δήμους,τη γέφυρα αλλά και το κράτος,ότι είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αύξηση,ενώ καλούμε άμεσα-όπως σημείωσε ο δήμαρχος-να συνεργαστούν στα πλαίσια των δεσμεύσεων τους, ώστε να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα,αλλά και περαιτέρω δυνατότητες ενδεχόμενης μείωσης του κόστους διέλευσης.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε εκπρόσωπος των εργαζομένων που διέρχονται τη γέφυρα και η οποία ζήτησε την συνδρομή όλων στον αγώνα που κάνουν. “Δεν μπορούμε να πληρώνουμε υποστήριξε”.Υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων, που δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους ή δεν αποδέχτηκαν τις προσλήψεις τους, λόγω του κόστους.Η εκπρόσωπος των εργαζομένων τέλος,ζήτησε την ελάχιστη καταβολή και όχι την κλιμακωτή χρέωση όπως προβλέπει το e-pass
Ο κ. κοτσάνας στην τοποθέτηση του εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου λέγοντας ότι η κοινωνία γνωρίζει την σχέση του ίδιου με την γέφυρα. Το παιχνίδι είναι πουλημένο από απέναντι. Θα πρέπει να γίνει κινητοποίηση συλλογικά πριν το όριο της γέφυρας,να πιστέψει κοινοπραξία και να ρίξει το κόμιστρο δήλωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του

Για καθημερινό αγώνα να τα βγάλει πέρα από τους εργαζόμενους έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανανέωση και Δημιουργία Γιώργος Γούλας. Ο κ.Γούλας,ανέφερε ότι την εποχή που διάγουμε, όλα ανεβαίνουν όπως επίσης και τα διόδια.”Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι¨, ενώ το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί διαφορετικά με το κόστος της αύξησης να μετακυλιστεί στην απλή διέλευση. Αλλά φαίνεται ότι την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Τα 55 € θα λείψουν από την οικογένεια τους.
Ο κ. Νταουσάνης ανέφερε ότι όλοι έχουν εκτροχιαστεί στο θέμα των αυξήσεων και θα πρέπει να υπάρξει θέση σε καθετί που γίνεται. Ο Δήμος θα πρέπει να αντιδρά σε συνεργασία με τους όμορους δήμους. Δε φτάνει μία απόφαση που θα ληφθεί και θα συμφωνηθεί με τους πάσχοντες συμπολίτες.Οφείλονται κινητοποιήσεις ώστε να επιτευχθεί κάτι πέρα από ένα απλό ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ο κ. Δημητρόπουλος δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής πρωτοβουλίας,μίλησε για αυταρχική συμπεριφορά που ασκείται στην κοινωνία. Η κοινωνική εταιρική ευθύνη της Γέφυρας,περιορίζεται σε χορηγίες πολιτιστικών συλλόγων για την προβολή με στόχο να μην ξεσηκωθούν οι πολίτες. Όμως τώρα βάλετε ο εργαζόμενος και εξαντλείται οικονομικά. Οφείλεται καθαρό πλαίσιο αντιμετώπισης στο θέμα της γέφυρας και τον πρώτο ρόλο Έχει η Ναύπακτος. Η γέφυρα πρέπει να μιλάει με το Δήμο Ναυπακτίας. Νομικά και διοικητικά θα πρέπει να κινηθούμε. Να παραθέσει ο εκπρόσωπος τους όλα τα στοιχεία ενώ θα πρέπει να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση το λεγόμενο ισοδύναμο. Να πληρώσει ένα κόστος το κράτος δηλαδή να επιδοτήσει,ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι εργαζόμενοι.Θα πρέπει λοιπόν να συνεννοηθούμε με το υπουργείο και να διεκδικήσουμε αυτό το ισοδύναμο.
Ο κ.Σιαμαντάς δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής πρωτοβουλίας ανέφερε ότι τα διόδια της γέφυρας συγκαταλέγονται στα ακριβότερα του κόσμου. Αυτή την πολιτική ως παράταξη την πολεμήσαμε πάρα πολύ σκληρά και πετύχαμε πράγματα όπως στην περίπτωση των καρκινοπαθών με ένα συμβολικό αντίτιμο. Θα πρέπει να υπάρξουν κινητοποιήσεις ώστε να θιγεί το κύρος της πολυεθνικής.Θέλει αγώνα, ακόμα κι αν κρύβονται πίσω από τις συμβατικές υποχρεώσεις. Χρειάζεται ένα κόμιστρο το οποίο να ενώνει και όχι να χωρίζει. Θα πρέπει να κλιμακωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες.
Ο κ.Κοτρώνης πρότεινε να μην αρνηθούν τις χορηγίες οι σύλλογοι αλλά και να μην υπάρχει υποχωρητικότητα στις διεκδικήσεις. Η κεντρική κυβέρνηση είναι ο φορέας που θα πρέπει να συζητάμε. Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι στις διεκδικήσεις μας. Το κράτος δεσμεύεται Από την σύμβαση αλλά θα πρέπει να επιδότηση της διέλευσης εναρμονιζόμενος με την πρόταση Δημητροπούλου. Θα πρέπει λοιπόν να διακρίνουμε τους κατοίκους της περιφέρειας από τους υπόλοιπους. Με συγκεκριμένη επιδότηση στους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα εργάζονται εκατέρωθεν μέχρι το ποσοστό του 50%
Ο κ.Κοτρωνιάς από την πλευρά του ανέφερε ότι θα πρέπει το θέμ να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ώστε να πληγεί το κύρος της γέφυρας. Πρόκειται για παράλογες αυξήσεις και αυτές θα πρέπει να αποδειχθούν και να αιτιολογηθούν
Ο κ.Παπαβασιλείου αντιδήμαρχος οικονομικών, αναφέρθηκε στο τρικ που έκανε η γέφυρα προκειμένου να κάνει αυξήσεις, τροποποιώντας τις αυξήσεις στην γρήγορη διέλευση (e-pass) ενώ έκανε την διαπίστωση ότι από αυτές τις αλλαγές πλήττεται κυρίως η Ναύπακτος.Το τοπικό ΑΕΠ δέχεται ισχυρό πλήγμα, ενώ επεσήμανε την αδυναμία της κεντρικής κυβέρνησης να συγκρατήσει το φάσμα των ανατιμήσεων. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε την γέφυρα και την κυβέρνηση ώστε να παρέμβει και να μας προφυλάξει από τις συνέπειες.
Ο κύριος Μπουλές επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Ναυπακτίας χαρακτήρισε τις ανατιμήσεις της γέφυρας απαράδεκτες λέγοντας ότι ζούμε σε αποικία. Αν δεν ερχόταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να μιλήσετε με την γέφυρα για το θέμα των αυξήσεων.Το αποφύγατε όμως, τώρα που τελειώνει η θητεία.Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι-σημείωσε ο κ.Μπουλές- απευθυνόμενος στον δήμαρχο.

Η γέφυρα τιμωρεί όσους έχουν το e-pass. Δεν υπάρχει πλέον κανένα όφελος και τιμωρεί πάρα πολλές ομάδες και παρόλες τις δικές μας κινητοποιήσεις δεν είχαμε αποτέλεσμα μιλάμε δηλαδή για ένα αποικιακό κόστος. Θα έπρεπε το θέμα να έχει αναδειχθεί νωρίτερα. Χάνεται το εισόδημα των εργαζομένων μέσα από την τσέπη τους.

Είχαμε προτείνει Συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων δυστυχώς όμως δεν έγινε. Αν θέλουμε να πετύχουμε θα πρέπει να δούμε το θέμα ανοιχτά. Το πρόβλημα αυτό, αφορά και την απέναντι κοινωνία θα πρέπει λοιπόν να έρθουμε σε μία κοινή συνεδρίαση με τον Δήμο Πατρέων.


Θα πρέπει να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αυξήσεις να πάμε στο υπουργείο ώστε να πιεστεί η γέφυρα για τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις σημείωσε στη δευτερολογία του κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος Ναυπακτίας Β.Γκίζας. Οφείλεται συνεργασία με όμορους δήμους-σημείωσε-όπως τον Δήμο Δωρίδος, τον Δήμο Μεσολογγίου και τον Δήμο Πατρέων.Θα πρέπει να υπάρξει παράσταση στην περιφέρεια και το υπουργείο μαζί με τα αιτήματα των εργαζομένων εκφράζοντας την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αύξηση, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί και η περίπτωση των νομικών ενεργειών-όπως πρότεινε ο κύριος Δημητρόπουλος-

Σχετικά με τις χορηγίες ο κ.δήμαρχος ανέφερε ότι δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε στους συλλόγους ώστε να δέχονται τις χορηγίες αυτές μπορούμε όμως να δεσμευτούμε για τα του οίκου μας. Οι σύλλογοι αποφασίζουν ξεχωριστά δήλωσε. Ως μέσο πίεσης όμως θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι υπάρχει ένας ενωμένος πολιτικός κόσμος και μια κοινωνία που πλήττεται. Φυσικά η απόφαση αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβει και όλους τους τοπικούς βουλευτές μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...