Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 9,6 εκ ευρώ αποφάσισε να προχωρήσει στη Δωρίδα η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το θέμα είχε θέσει εξαρχής ο περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Φάκος και αφορά όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Δωρίδας..

Στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής τονίζεται ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Νομό Φωκίδας από τις 05 Αυγούστου έως και 07 Αυγούστου του 2021, προκλήθηκαν βλάβες σε δημόσιες υποδομές και σε λοιπές ιδιοκτησίες, με συνέπεια την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Κοινοτήτων Ελαίας, Καλλιθέας, Ερατεινής, Τολοφώνας, Πανόρμου, Μακρινής της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνας και των Κοινοτήτων Σώταινας και Αμυγδαλιάς της Δημοτικής ενότητας Λιδωρικίου του Δήμου Δωρίδας

Μετά την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις εν λόγω καταστροφικές πυρκαγιές σε δημόσιες υποδομές αρμοδιότητας Π.Ε. Φωκίδας και προκειμένου να ληφθεί η απαιτούμενη αντιπλημμυρική προστασία πρέπει να ενταχθεί το έργο αποκατάστασης των βλαβών και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πρόκειται για το έργο :«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝΠΕΡΙΟΧΗΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 05-08- 2021, συνολικού προϋπολογισμού 9.600.000,00 ευρω με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φωκίδας με τα ακόλουθα υποέργα:

Το έργο υποδιαιρείται στα εξής 2 υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ[1]ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Δ.Ε.ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ & Δ.Ε. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ» Π-Υ  3.700.000,00 ευρω

Το υποέργο θα αφορά την αποκατάσταση των Επαρχιακών Οδικών Αξόνων 5,7,9,11 και 12 καθώς και των εθνικών οδών Ιτέας Ναυπάκτου και της ΕΟ 48 στο τμήμα Βουνιχώρα- Λιδωρίκι. Οι ανωτέρω οδικοί άξονες εξυπηρετούν κυρίως τις Κοινότητες Ελαίας, Καλλιθέας, Ερατεινής, Τολοφώνας, Πανόρμου, Μακρινής της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνας και των Κοινοτήτων[1]Σώταινας και Αμυγδαλιάς καθώς και τις ΔΕ Αγίου Σπυρίδωνα, Αγίου Νικολάου, Αμυγδαλιάς και Πανόρμου.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ, ΑΡΣΗ ΠΡΟΣΧΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ & Δ.Ε. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ» Π-Υ5. 900.000,00 ευρω

Το υποέργο θα αφορά την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών εργασιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ανάπτυξης πλημμυρικών φαινομένων, από την αυξημένη επιφανειακή απορροή υδάτων και φερτών υλικών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...