Αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας κατηγορείται για εκβιασμούς

Μαρέσκι

Ο αντιπρόεδρος του Βουλγαρικού κοινοβουλίου, Βεσελίν Μαρέσκι, κατηγορείται για εκβιασμό κατά 7 ιδιοκτητών φαρμακείων. Ο Μαρέσκι, ιδιοκτήτης αλυσίδας φαρμακείων και πρατηρίων καυσίμων, κατηγορείται ότι εκβίαζε τους 7 επιχειρηματίες πως θα αντιμετωπίσουν ζημιά στα φαρμακεία τους αν δεν μετέφεραν μέρος των εταιριών τους σε αυτόν ή αν δεν σταματούσαν τις εργασίες τους. Οι απειλές συνέβαιναν το διάστημα 2012 με 2015, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι είναι θύμα πολιτικών διώξεων από το γραφείο του εισαγγελέα.

 «Πώς είναι δυνατόν η εισαγγελία να κλίνει την έρευνα για εμένα τον Δεκέμβριο επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία για κάποιο έγκλημα… και μερικούς μήνες μετά, χωρίς κάποια επιπλέον έρευνα, έβγαλαν τους φάκελους από το συρτάρι και με κατηγορούν;», δήλωσε ο Μαρέσκι σε δημοσιογράφους.

 Ο ένας εκ των πέντε αντιπροέδρων του Βουλγαρικού κοινοβουλίου αντιμετωπίζει ποινή έως και 8 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, εάν βέβαια βρεθεί ένοχος.

 Ο Μαρέσκι, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί ο «Βούλγαρος Ντόναλντ Τραμπ, είναι ηγέτης του Κόμματος Θέλησης, το οποίο έχει 12 από τις 240 έδρες στο κοινοβούλιο. Απέκτησε «όνομα» στην πολιτική τον προηγούμενο χρόνο, όταν και υποσχέθηκε να «καθαρίσει τη χώρα από διεφθαρμένες ελίτ». Πριν από δύο μήνες παραιτήθηκε εθελούσια της βουλευτικής του ασυλίας ώστε οι εισαγγελείς να μπορούν να τον ερευνήσουν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/292644-Antiproedros-toy-koinoboylioy-tes-Boylgarias-kategoreitai-gia-ekbiasmoys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...