Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ιθαγένεια

Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ιθαγένεια
Αντισυνταγματικός κρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο αποκαλούμενος νόμος Ραγκούση (νόμου 3838/2010 ) και συγκεκριμένα οι διατάξεις που έδωσαν τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να συμμετάσχουν στις Περιφερειακές εκλογές και αυτή που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε στην κλειστή διάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον αναπληρωτή υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, εντός 7 ημερών να προετοιμάσει και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο σύμφωνα με την απόφαση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...