Αντώναρος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Τσιμουδιά» για τουρισμό και υπερωρίες γιατρών και νοσηλευτών

Αντώναρος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Τσιμουδιά» για τουρισμό και υπερωρίες γιατρών και νοσηλευτών
Αντώναρος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Τσιμουδιά» για τουρισμό και υπερωρίες γιατρών και νοσηλευτών


29/04/2020 – 13:08

Στο στόχαστρό του έβαλε για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή το διάγγελμά του για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, διαπιστώνοντας την «αφωνία» του πρωθυπουργού για δύο μεγάλα θέματα: Τον τουρισμό και τις υπερωρίες γιατρών και νοσηλευτών.

Αναλυτικότερα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Facebook«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να επιμελώς να αναφερθεί όπως επιβάλλεται σε μεγαλύτερη έκταση στον τουρισμό, τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας κι αυτον που πλήττεται βαρύτατα».

Στη συνέχεια της ανάρτησης ο κ. Αντώναρος αναφέρεται στον λόγο για τον οποίο – κατά τον ίδιο – ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για τον τουρισμό:

«Να σας αποκαλύψω γιατί; Απλούστατα, οι προοπτικές για έλευση τουριστών είναι μηδενικές. Αν το παραδεχθεί, όμως, το κράτος θα πρέπει ν αποζημιώσει όχι μόνο τα ξενοδοχεία (στα οποία αναφέρθηκε κάπως) άλλα και κάπου 500.000 εποχικούς εργαζομένους που θα μείνουν φέτος χωρίς δουλειά και εισόδημα. Είναι εκείνοι που δουλεύουν ως ξενοδοχοϋπάλληλοι, σερβιτόροι, μάγειροι, ταξιδιωτικοί οδηγοί, οδηγοί αυτοκινήτων, υπάλληλοι παραθαλασσίων εγκαταστάσεων κ.α. που απασχολούνται συνήθως από τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Όλοι αυτοί πως θα συντηρήσουν τις οικογένειες τους;».

«Τσιμουδιά ο Πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Λίγο αργότερα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού θίγοντας ένα ακόμη ζήτημα:

«Κουβέντα ο Πρωθυπουργός για το αν θα πάρουν όσα τους χρωστάνε σε υπερωρίες κλπ. οι…. μικροί ήρωες δηλαδή οι γιατροί και νοσηλευτές… Με λόγια δεν ζουν οι άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τους είχε υποσχεθεί προσαρμογή των αποδοχών τους. Σήμερα τσιμουδιά… Αντίθετα: Από όσα μαθαίνω πολλές συμβάσεις ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...