Αντώνης Σαμαράς: “Εναλλακτκό σενάριο είναι το τέλος της Ελλάδας”

Αντώνης Σαμαράς:
«Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε», είναι το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως το καταγράφει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times. Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, o πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ », άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», συνέχισε.

Αναφερόμενος στα νέα επεισόδια που ξέσπασαν την Τετάρτη στο περιθώριο των απεργιακών διαδηλώσεων της Αθήνας, ο κ. Σαμαράς είπε πως πρόκειται για «ένα προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης» που διέρχεται η χώρα. Σημείωσε ακόμη πως τα φαινόμενα αυτά αποτελούν «καμπανάκι» για τους εταίρους και τον δυτικό κόσμο, επισημαίνοντας: «Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...