Αντώνης Σαμαράς: “Στο 10% η ανεργία μέσα σε μια τετραετία”

Αντώνης Σαμαράς:
Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην έναρξη της ομιλίας του, μίλησε για την απόφαση του ελληνικού λαού να μείνει στην Ευρώπη και στο Ευρώ. «Ο ελληνικός λαός απαίτησε να παραμείνουμε στο ευρώ και να προχωρήσουμε μαζί με άλλα κόμματα που έχουν τους ιδίους στόχους. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να δείξει ωριμότητα. Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία χώρας στο εξωτερικό»

Η ανεργία πλησιάζει το 24%, νούμερο που φέρνει απελπισία και υποχρεώσεις, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. «Δίνω αγώνα μέσα σε μια τετραετία να το κατεβάσουμε στο 10%». Μέσα στη φετινή χρονιά θα συγκρατήσουμε την ύφεση και αρχές του 2014 θα αρχίσουμε την ανάκαμψη, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε  σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση, που δεν πραγματοποίησε, μέσα σε μια εβδομάδα, όσα υποσχέθηκε ότι αποτελούν πολιτικές τετραετίας.  Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της Χαλυβουργικής. «Μια ομάδα συνδικαλιστών δεν αφήνει εργαζόμενους να εργαστούν. Τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές δεν θα μείνουν χωρίς αντίδραση από την κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι η επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Μίλησε για μείωση στο ΦΠΑ, και για περικοπή δημόσιας σπατάλης. Θα υπάρξει ρευστότητα μέσα στο Φθινόπωρο. Κατηγόρησε ως υπονομευτές όσοι κατηγορούν από το εξωτερικό την προσπάθεια που κάνει.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για συναινετική ανακήρυξη της ΑΟΖ, ενώ τόνισε πως το μόνο που δεν έχουμε δικαίωμα είναι να αποτύχουμε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...