Αντ. Σαμαράς: Το κράτος ξεπληρώνει τις οφειλές του

Αντ. Σαμαράς: Το κράτος ξεπληρώνει τις οφειλές του
Ο Αντώνης Σαμαράς στα λόγια τουλάχιστον άνοιξε την κάνουλα και μοιράζει χρήματα,  οποία έπρεπε το κράτος εδώ και καιρό να πληρώσει.
Μετά από ευρεία σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους ανακοίνωσε την αποδέσμευση έως το τέλος του έτους ενός δισ.ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

«Θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Έκανε γνωστό πως αύριο θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για την καταβολή 1200 εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (40 εκατ.) και για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων προς 42 δήμους της χώρας (260 εκατ).

Τα υπόλοιπα 700 εκατ. θα διατεθούν για επιστροφές ΦΠΑ και για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί και οι πάροχοι υγείας.

«Η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές όπου υπάρχουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες», σημείωσε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος επίδομα θέρμανσης, στην επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ και σε χρήματα που θα δοθούν στο επικουρικό ταμείο του αστυνομικού προσωπικού.

Ανακοίνωσε επίσης νέα ρύθμιση για όσους υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης. Όπως είπε, μέχρι να τους καταβληθεί η σύνταξη, θα λαμβάνουν άμεσα, κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...