Νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη ο Δαμασκηνός Κιαμέτης

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας έλαβε 64 ψήφους ενώ οι υπόλοιποι δύο κατά τη διαδικασία της Τριπρόσωπου εκλογής έλαβαν ο πρωτοσύγγελος της Ι.Μ.Αιτωλίας και Ακαρνανίας Επιφάνιος Καραγιώργος 32 ψήφους, ο Θεόκλητος Βρεσθένης 4 ψήφους.

Κατά την δεύτερη εκλογή για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη από την Ιερά Σύνοδο,ο Δαμασκηνός Κιαμέτης εξελέγη νέος Μητροπολίτης συγκεντρώνοντας 60 ψήφους, ο Επιφανιος Καραγεώργος 12 ψήφους ενώ βρέθηκαν 5 λευκές ψήφοι

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός Κιαμέτης, είχε τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου είναι πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στενός συνεργάτης του Μητροπολίτου Δημητριάδος, ο οποίος διακρίνεται για τα διοικητικά του χαρίσματα. Είναι μεθοδικός και οργανωτικός και γνωρίζει πολύ καλά την διοίκηση μιας Μητροπόλεως.

Πρόκειται για ένα ταλαντούχο κληρικό ο οποίος έχει επιδείξει έργο θαυμαστό στην Μητρόπολη που υπηρετεί.

Ωστόσο αν αμβλύνει τις γωνίες και τις φήμες που τον ακολουθούν και τον φέρουν ως σκληρό διοικητή θα τα καταφέρει να διαπρέψει σε μια Μητρόπολη άκρως πνευματική, έχοντας μάλιστα το προηγούμενο δύο σπουδαίων και φιλήσυχων προκατόχων του Κοσμά και του Θεοκλήτου. Ας μιμηθεί τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο , το πέρασμα του οποίου από την συγκεκριμένη Μητρόπολη ανέδειξε ένα άλλο πρόσωπο ποιμενάρχη ακόμη πιο ευπροσήγορου, ανεκτικού και καταδεκτικού.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.Την ημέρα της εκλογής, μετά από εντολή του Τοποτηρητού Μητροπολίτη Ιερόθεου, οι καμπάνες των Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα ηχήσουν χαρμόσυνα για να αναγγείλουν στο ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας την εκλογή του νέου πνευματικού του πατέρα και Ποιμενάρχου.

Βιογραφικο του νέου μητροπολίτη

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, έως σήμερα ήταν πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ήρθε από την Μητρόπολη Πειραιά μαζί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και υπηρετούσε στον Βόλο επί σειρά ετών, ως ιερατικός προΐστάμενος του Ι. Ναού Αναλήψεως Χριστού Βόλου.

Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997.

Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης έλαβε τον Ιούνιο του 2002 υπό του Γέροντός του,Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στο Βόλο.

Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου (1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003-2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελλος (2006 μέχρι σήμερα).

Από των διοικητικών αυτών θέσεων, συντόνισε το όλο ιεραποστολικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Διετέλεσε Προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Ανέλαβε την διοργάνωση των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων, πολλών Επιμορφωτικών Ιερατικών Σεμιναρίων, καθώς και πολυάριθμων Συνεδρίων και ποικίλων Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Διετέλεσε Διευθυντής του περιοδικού «Πληροφόρηση» (2002-2012) και Υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Βρεφονηπιακού της Σταθμού.

Εμπνευστής, δημιουργός και Διευθυντής του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού, στη Μακρυνίτσα Πηλίου, του πρωτότυπου χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Ο Μικρός Παράδεισος» και «Η Γωνιά του Θεού» στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σουρλιγκείου Γηροκομείου Καναλίων και συνέβαλε καθοριστικά στην εκ βάθρων ανακαίνιση και εύρυθμη λειτουργία του.

Έχει αναπτύξει πλούσια ποιμαντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα στη Μητρόπολη Δημητριάδος, και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους νέους και τα νεανικά ζητήματα, ενώ ξέρει να ασκεί διοίκηση και να χειρίζεται επιτυχώς τα διοικητικά θέματα.

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη την 6η Οκτωβρίου 2022, από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...