Απάντηση Ρεπούση στην Αρχιεπισκοπή για τον “συνωστισμό εμμονών “

Απάντηση Ρεπούση στην Αρχιεπισκοπή για τον
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, απάντησε στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, που την κατηγόρησε για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών» γύρω από τις τοποθετήσεις της, σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών.
Η κα Ρεπούση επεσήμανε : «Είπαμε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω το ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός. Και δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης είχε απαντήσει συγκεκριμένα, επί των τοποθετήσεων της Μαρίας Ρεπουση:

«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της», σχολίασε ο κ. Κονιδάρης.

«Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα», πρόσθεσε.

Την επίσημη θέση του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε ο υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...