Τη δική του απάντηση δίνει το μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στη χθεσινή ανακοίνωση του αντιδημάρχου Ναυπακτίας Θωμά Κοτρωνιά

Στην αυτοδιοικητική κουλτούρα της Ναυπάκτου, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι προσωπικές επιθέσεις. Θεωρώ μάλιστα πως σε αυτό έχω συνεισφέρει και εγώ προσωπικά όπως και πολλοί άλλοι. Η πολιτική κριτική με προτάσεις, επιχειρήματα ακόμη και η πολιτική καταγγελία για λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις  είναι συχνή και τολμώ να πω και χρήσιμη.

Δεν έχω λοιπόν κανένα λόγο να ακολουθήσω τον κ. Κοτρωνιά στην νέα πορεία που χάραξε. Θεωρώ μάλιστα ότι με την προσωπικού χαρακτήρα επίθεσή του θα έχει πολύ λίγα και πρόσκαιρα οφέλη.

Αντίθετα, τιμώντας τα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας που είχα μαζί του, είμαι υποχρεωμένος να πω, πως υπό την καθοδήγηση του Τάκη Λουκόπουλου, η ομάδα που διοίκησε τον δήμο Ναυπακτίας στην προηγούμενη θητεία κατέγραψε πολλές θετικές παρεμβάσεις και σε αυτές είχε συμμετοχή και ο κ. Κοτρωνιάς.

Δεν μου επιτρέπεται να πω ότι δεν ήξερα τι ψήφιζα, όταν ψήφιζα τον κ. Κοτρωνιά για πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ ή για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Και δεν μετανοιώνω αφού η αποτίμηση της θητείας του Τάκη Λουκόπουλου είναι θετική για τον τόπο μας. Με την ψήφο του κ. Κοτρωνιά, την δική μου και πολλών άλλων πετύχαμε την χρηματοδότηση πολλών και σημαντικών έργων.

Ελπίζω και ο κ. Κοτρωνιάς να ήξερε τι ψήφιζε (μαζί με εμένα και πολλούς άλλους) όταν ενέκρινε την μελέτη της Ανάπλασης του Κέντρου. Ας του θυμίσω λοιπόν ότι για το υλικό της ανάπλασης, η εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη μιλά σαφώς για λεία πέτρα. Αυτό ψήφισε ο κ. Κοτρωνιάς αλλά όταν ήρθε η ώρα της τοποθέτησης η επιλογή της διοίκησης Γκίζα ήταν η πιο φθηνή εκδοχή. Και αυτό δυστυχώς διευκολύνει μόνο τον εργολάβο του έργου και όχι την πόλη.

Για του λόγου το αληθές, ιδού και η φωτογραφία με τις δύο πέτρες. Το ΚΑΣ και η εγκεκριμένη μελέτη παραπέμπει στην λείας επιφάνειας πέτρα. Αυτή όμως ατύχησε γιατί ήταν πιο ακριβή. Για να το κάνω πιο σαφές. Με Λουκόπουλο δήμαρχο θα βάζαμε την πέτρα στα αριστερά, γιατί αυτή προέβλεπε η μελέτη που ψήφισε ο κ. Κοτρωνιάς (μαζί με εμένα και πολλούς άλλους). Με δήμαρχο όμως τον κ. Γκίζα, που δικαιούται μα μην ξέρει αφού ο ίδιος δεν ήταν παρών όταν ψηφιζόταν η μελέτη, μπήκε η πιο φθηνή πέτρα στα δεξιά της εικόνας.

Θυμάστε κ. Κοτρωνιά ότι στην διάρκεια της συνεργασίας μας ο κ. Λουκόπουλος, ο κ. Φράγκος, ο κ. Σαλαμούρας και ο υπογραφόμενος παραβρεθήκαμε αρκετές φορές σε συνεδριάσεις του ΚΑΣ για να πετύχουμε την έγκριση και χρηματοδότηση σημαντικών έργων. Εύχομαι να βρεθείτε και εσείς σε αυτή την ευχάριστη θέση, στην διάρκεια της θητείας του κ. Γκίζα. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το βλέπω και πολύ πιθανό.

Επίσης κ. Κοτρωνιά, αφού θεωρώ ότι ξέρατε τι ψηφίζαμε μαζί, πρέπει να είναι σε γνώση σας ότι με το συγκεκριμένο έργο αλλάζουν οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης και αλλάζει το παντορροϊκό σύστημα της αποχέτευσης, στην Τζαβέλλα, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι την πλαζ. Θα το δουν εξ άλλου αυτό, όλοι οι συμπολίτες μας όταν ξεκινήσουν τα έργα και στην οδό Τζαβέλλα, αφού βέβαια ξεκολλήσουν από την περιοχή του Λιμανιού.  Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων, ποσοστό πάνω από 99% των ομβρίων θα διοχετευτούν εκτός του αγωγού των λυμάτων, όπως είναι και το σωστό. Απορώ λοιπόν γιατί δεν ξαναδιαβάζετε την μελέτη που μαζί ψηφίσαμε, (χωρίς να εκφράσετε καμία αντίρρηση ή αμφιβολία), για να βεβαιωθείτε.

Και επειδή η καταφυγή στο χιούμορ, είναι μια καλή λύση, σε τέτοιου είδους επιθέσεις θα μου επιτρέψετε να συνοδέψω το κείμενο με ένα «πειραγμένο» σκίτσο του Αρκά και δύο χιουμοριστικά (ελπίζω) υστερόγραφα.

Υ.Γ. 1 Μια φιλική προτροπή προς τους συνεπιβάτες στο πολιτικό όχημα του κ. Κοτρωνιά. Ας είστε προσεκτικοί γιατί με τις απότομες πολιτικές στροφές του κ. Κοτρωνιά φοβάμαι ότι τα κεφάλια σας θα κάνουν «γκαπ – γκαπ», χτυπώντας στα παράθυρα του αυτοκινήτου. Σας μιλάω εκ πείρας. Κι αν δεν γίνομαι πιστευτός μπορείτε να ρωτήσετε, όλους τους πρώην δημάρχους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ο κ. Κοτρωνιάς. Αυτοί ξέρουν.

Υ.Γ. 2 Σε μερικές από τις παρέες που σχολιάζουν τα δημοτικά δρώμενα, κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, μια φράση, ως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Και αυτή η φράση που προσφέρει ευφορία στις παρέες είναι η παρακάτω:

«Ο Κοτρωνιάς κατηγορεί τον Καρακώστα για διγλωσσία».

Βλέπετε, η Ναύπακτος είναι μικρός τόπος και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Ο αναλαμβάνων απολύτως την ευθύνη για ό,τι έχει προτείνει ή έχει ψηφίσει μέχρι πρότινος στο δημοτικό συμβούλιο.

Κώστας Καρακώστας, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...