Απέρριψε η περιφέρεια την απόφαση του δήμου Ναυπακτίας για ένταξη αθλητικών εγκαταστάσεων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα

H απάντηση Λουκόπουλου στην ανακοίνωση Σύψα (δείτε εδω)

Για φιάσκο μιλά η δημοτική αρχή

Γ.Σύψας:Aιχμηρός κατά της δημοτικής αρχής

Με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας,βάλει κατά του δήμου Ναυπακτίας λέγοντας ότι:

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, 19ης Δεκεμβρίου του 2018, κληθήκαμε να αποφασίσουμε για την έγκριση και την υποβολή πρότασης για ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το θέμα ήρθε ως εκτός ημερησίας και αφορούσε, όπως μας είπαν, χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών στις κοινότητες Δάφνης, Ξηροπηγάδου, Γαλατά, Πλατάνου και Περιθωρίου, ύψους 441.000 ευρώ.
Να θυμίσω πως είχα ψηφίσει τη συγκεκριμένη πρόταση για να μη θεωρηθεί ότι δεν τα θέλω ως έργα, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου, όμως είχα διατυπώσει βασικές ενστάσεις για τον τρόπο που ήρθε το θέμα, αλλά και για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε. Είχα διερωτηθεί εάν θα πρέπει ως γνήσιοι «ιθαγενείς» να χειροκροτήσουμε τον κ. Κατσιφάρα που ξαφνικά προεκλογικά μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την εκτέλεση έργων, ενώ είχα επισημάνει και τη διαφωνία μου με την τακτική αυτή, η οποία φανερώνει την απουσία προγραμματισμού.
Στην επιστολή παραίτησής μου πριν από λίγες ημέρες ανέφερα μεταξύ άλλων: «Κύριε Δήμαρχε, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, το 2014 υπήρξα υποψήφιος (…) με μία Ανεξάρτητη παράταξη, πάνω από κομματικές γραμμές, κι όχι με μία παράταξη που πλέον έχει μεταλλαχθεί σε όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε Κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, παίζοντας το πολιτικό παιχνίδι των κ.κ. Τσίπρα και Κατσιφάρα».
Δυστυχώς για όλους μας η επιβεβαίωση των παραπάνω επιφυλάξεων δεν άργησε να έρθει. Σε απάντηση του συγκεκριμένου αιτήματος του δήμου Ναυπακτίας η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι «στο Περιφερειακό επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, αφενός δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση συντηρήσεων και αφετέρου δεν υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση σχετικών δράσεων. Κατόπιν των παραπάνω δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου…».
Παραθέτω τα παραπάνω χωρίς κανένα περεταίρω σχολιασμό προς γνώση των δημοτών μας, αλλά και των μέχρι πριν από λίγες ημέρες συναδέλφων μου. Όσοι θέλουν να δουν την αλήθεια τη βλέπουν, όσοι πάλι όχι ας πορευτούν στο σκοτάδι τους.
Γιάννης Σύψας
Πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας

-Τι είχε ειπωθεί σ’εκείνο το συμβούλιο-Ρεπορτάζ του Nafpaktianews

Να σημειώσουμε ότι σ εκείνο το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2018,είχε έρθει ως 8ο θέμα προημερήσιας διάταξης,το θέμα της χρηματοδότησης και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Ναυπακτίας ύψους 440.000.

Ο κ. Φράγκος ως εισηγητής του θέματος ανέφερε ότι έπειτα από συναντήσεις που είχε ο ίδιος στην περιφέρεια,υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων αυτών.Θα έπρεπε,είχε τονίσει στο δημοτικό συμβούλιο,όμως ο δήμος να καταθέσει το τεχνικό δελτίο με τα έργα και τις επικαιροποιημένες μελέτες προκειμένου αυτές να εγκριθούν από το περιφερειακό συμβούλιο και να μπουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Τα έργα αφορούσαν συγκεκριμένα δημιουργία αθλητικών εκγαταστάσεων στην τ.κ.Δάφνης ποσού 38.500,στην τ.κ.Ξηροπηγάδου ύψους 37.500,ανακατασκευή εγκαταστάσεων στην τ.κ.Γαλατά ποσού 235.000 ευρώ,κατασκευή αθηλτικών εγκαταστάσεων στην τ.κ.Πλατάνου ύψους 106.000  και στην τ.κ.Περιθωρίου ύψους 24.000.Ο.κ.Φράγκος,είχε ζητήσει την έγκριση του δ.σ.Ναυπακτίας,προκειμένου η πρόταση να υποβληθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στη συνεδρίαση αυτή,ο κ. Κοτσανάς και ο κ.Σύψας μίλησαν για εμπαιγμό της Ναυπακτίας από τον περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα,αφού προτάσσει το δόγμα “Κάθε χωριό και γυμναστήριο” (Κοτσανάς) ή ότι θα πρέπει να σηκωθούμε ως γνήσιοι ιθανεγείς να σηκωθούμε και νασ χειροκροτήσουμε για τα καθρεφτάκια που μοιράζει ο κ. Κατσιφάρας στους πολίτες της Ναυπακτίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπαθανάσης που μίλησε για έλλειψη διαλόγου,διαβούλευσης ή συζήτησης για το θέμα.

Ο κ. Μπουλές απευθυνόμενος στον κ.Φράγκο,τον ρώτησε αν υπήρχε σχετικό έγγραφο από την περιφέρεια που να δείχνει την χορήγηση πίστωσης έργων στο πρόγραμμα δημσίων επενδύσεων για την περιοχή μας.

Η απάντηση του κ. Φράγκου ήταν,ότι η επικοινωνία του με τον κ. Περιφερειάρχη,ήταν ΠΡΟΦΟΡΙΚΉ ότι εφόσον υπήρχει ηαπόφαση του δ.σ. Ναυπακτίας και τα έργα ήταν ώριμα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν.

Ο κ. Γούλας δεν αρνήθηκε αυτή την προοπτική,εφόσον έρχονταν τα χρήματα ,ανεξαρτήτου το πώς έρχονται,αρκεί -όπως είπε- να γίνουν.Η απορία του ωστόσο ήταν αν θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να γίνουν κάποια άλλα έργα.Ο κ. Φράγκος απάντησε,ότι τα χρήματα αφορούσαν αποκλειστικά αθλητικές εγκαταστάσεις (δημιουργία-συντήρηση-αναβάθμιση).

Τέλος ο κ. Μπουλές,ανέφερε ότι θα πρέπει ως κοινωνία,με οργάνωση των υπηρεσιών να διεκδικούνται έργα και χρήματα με νόμιμο και ισότιμο τρόπο και όχι με το δόγμα του “Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη” πάρε χρήματα.Για το λόγο αυτό πρόσθεσε ο κ. Μπουλές,θα πρέπει να διεκδικούμε χρήματα για έργα μέσα από ώριμους φακέλους.

Που υπάρχει το πρόβλημα;

Σύμφωνα με τα όσα μπορέσαμε να αλιεύσουμε,σωστά η Περιφέρεια αναφέρει ότι δεν προβλέπονται χρήματα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020.Ωστόσο,χρηματοδότηση προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων,όπως είχε αναφέρει ο κ.Φράγκος στην τοποθέτησή του,αλλά η αναγραφή του τίτλου του θέματος ήταν αυτή που ακύρωσε την απόφαση.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Προϋπόθεση για να εγκριθεί η αίτηση μας αυτή, είναι ότι ΔΕΝ είναι δυνατή η χρηματοδότησή τους από το άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...