Απίστευτες ουρές στα σούπερ μάρκετ με το νέο ωράριο και τα νέα μέτρα

Απίστευτες ουρές στα σούπερ μάρκετ με το νέο ωράριο και τα νέα μέτρα
Απίστευτες ουρές στα σούπερ μάρκετ με το νέο ωράριο και τα νέα μέτρα

Απίστευτες ουρές στα σούπερ μάρκετ έφερε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα.

Μεγάλες είναι σήμερα οι ουρές στα σούπερ μάρκετ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μετά την επιβολή των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν έξω από σούπερ μάρκετ σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς αρκετοί πολίτες έτρεξαν για τα ψώνια τους από νωρίς μιας και τα σούπερ μάρκετ σήμερα κλείνουν στις 17:00 το απόγευμα.

Σήμερα τα σούπερ μάρκετ κλείνουν τρεις ώρες νωρίτερα απ΄ότι το προηγούμενο διάστημα, πολλοί καταναλωτές προτίμησαν να περιμένουν στην ουρά ώστε να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα, μιας και αύριο τα σούπερ μάρκετ είναι παραδοσιακά κλειστά.

Αρκετοί μάλιστα ανέφεραν πως εξαιτίας της εργασίας τους είναι δύσκολο να ψωνίζουν τις καθημερινές, με αποτέλεσμα να επιλέγουν το Σάββατο ως την ημέρα για να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης δεν θυμίζει σε τίποτα την κοσμοσυρροή που επικρατούσε όταν τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά.

Κεντρικοί δρόμοι όπως η Ερμού στην Αθήνα, η Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, η Ρήγα Φεραίου και η Μαιζώνος στην Πάτρα ήταν εντελώς άδειοι σήμερα εξαιτίας των κλειστών καταστημάτων.

Μάλιστα πρόσφατα τα σούπερ μάρκετ είχαν ζητήσει αλλαγές για να μην υπάρχουν ουρές και εκνευρισμός.

Είναι σαφές ότι αυτός ο αριθμός δυνατότητας εξυπηρέτησης πελατών δεν επαρκεί για να εξυπηρετηθούν σωστά οι πελάτες, ανέφερε το ΙΕΛΚΑ πρόσφατα. Το αποτέλεσμα αυτής της μείωσης στη δυνατότητα εξυπηρέτησης θα είναι αναπόφευκτα η δημιουργία ουρών εκτός των καταστημάτων, όπως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Θεωρούμε ότι οι συνέπειες θα είναι οι εξής:

Συνωστισμός εκτός των καταστημάτων στις ουρές. Ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα – που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα – είναι δυνητικά πιο επικίνδυνος από τη γρήγορη εξυπηρέτηση όπως γινόταν μέχρι σήμερα μέσα στα καταστήματα.

Αύξηση του μέσου χρόνου εξυπηρέτησης λόγω των ουρών. Π.χ. αντί για 1 ώρα επίσκεψη θα χρειάζεται 1 ώρα συν 15 λεπτά αναμονή για είσοδο στο κατάστημα. Με δεδομένο μάλιστα τον περιορισμό του

2ωρου χρόνου για αγορές από το 13033, πρακτικά μειώνοντας τον διαθέσιμο χρόνο επίσκεψης για να αγοραστούν προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Εμφάνιση ανησυχίας, θυμού, αν όχι και πανικού, στο αγοραστικό κοινό λόγω των ουρών κάτι που θα μεταφραστεί και σε αγοραστική συμπεριφορά.

Λάθος επικοινωνιακό μήνυμα προς τον καταναλωτή-πολίτη τόσο σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, όσο και σε σχέση με την ασφάλεια των αγορών του.

γδφγδφγδφγδ

γδφγδφγδγδγ

Ποιες ήταν οι προτάσεις:

Επαναφορά του μέγιστου αριθμού ατόμων για όλα τα καταστήματα στα ισχύοντα ως τις 17/1 (1 άτομο ανά 10 τ.μ.), με στόχο την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την κανονικότητα στην προμήθεια βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Επαναφορά της λήξης του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα τροφίμων στις 20:30 για να δοθεί χρόνος για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης στους εργαζόμενους των καταστημάτων του λοιπού λιανεμπορίου.

Υιοθέτηση διαφορετικού διακριτού κωδικού μετακίνησης στο 13033 για τα καταστήματα τροφίμων σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου (π.χ. το «7»), προκειμένου να διαχωριστεί ο χρόνος των αγορών για είδη πρώτης ανάγκης σε σχέση με τα λοιπά είδη.

Υπενθυμίζεται ότι νέα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, για μια σειρά από περιοχές της χώρας ανάμεσά τους οι περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής. Οι παραπάνω περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου, στο κόκκινο δηλαδή.

Η κυβέρνηση με κλειστά κλειστά καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (αντί για τις 21:00) τα Σαββατοκύριακα επιχειρεί να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, μετά τη ραγδαία άνοδο στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων και την πίεση που αρχίζει να δέχεται εκ νέου το σύστημα Υγείας, με την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...