Απίστευτο και όμως ελληνικό! Παράνομα λειτουργεί το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου!

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Παράνομα λειτουργεί το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου!
Ώρα μηδέν για τις μεταμοσχεύσεις στην χώρα μας. Τη στιγμή που δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν  μήνες και μήνες στην λίστα αναμονής για το πολύτιμο μόσχευμα , το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου λειτουργεί χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζει το  εν  λόγω κέντρο στη συμπρωτεύουσα προέβη σήμερα  ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Δημήτρης Γάκης.
Σύμφωνα με τους  ισχυρισμούς του η άδεια λειτουργίας του Κέντρου έληξε  στις 30 Απριλίου και  δεν έχει ανανεωθεί ακόμη με  συνέπεια  να λειτουργεί  χωρίς  να διαθέτει την σχετική άδεια μεταμοσχεύσεων.
Το γεγονός  αυτό  συνέχισε  ο κ. Γάκης εγκυμονεί κινδύνους για δικαστικές περιπέτειες των γιατρών αν κάποιος μεταμοσχευμένος αποφασίσει να καταφύγει σε αυτή.

Όπως εκτίμησε ο κ Γάκης στη διάρκεια   ημερίδας με θέμα “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων: Μία εμπειρία ζωής“ την οποία διοργάνωσαν τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία “Γ. Παπανικολάου”-Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο αριθμός των δοτών οργάνων φέτος δεν θα ξεπεράσει τους 60 ενώ πέρσι ήταν 79.

“Με τα χρήματα που μπορούν να εξοικονομηθούν από τη δωρεά ενός μόνο δότη οργάνων θα μπορούσαν να προσληφθούν 30 γιατροί στις ΜΕΘ ή 45 νοσηλευτές. Τα χρήματα που έδωσε η ελληνική Πολιτεία το 2011 για μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έβαλαν από την τσέπη τους οι πολίτες, ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Αν αυτές οι μεταμοσχεύσεις γίνονταν στην Ελλάδα με τα χρήματα που θα είχαν εξοικονομηθεί θα μπορούσαν να προσληφθούν 1000 γιατροί ή 1500 νοσηλεύτριες”  κατέληξε ο κ. Γάκης.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...