Απίστευτο: Ο Ερντογάν συνέλαβε την αξιωματικό που ο ίδιος έστειλε να προκαλέσει στα Ίμια! (Εικόνες)

Την κατηγορεί τώρα για συμμετοχή στο πραξικόπημα…

Σε παλινωδίες άνευ προηγουμένου επιδίδεται το καθεστώς Ερντογάν, που έφτασε στο σημείο να συλλάβει το νούμερο ένα στην ιεραρχία στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, αφού προηγουμένως την είχε στείλει με όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να προκαλέσουν στα Ίμια.

Η επισμηναγός Μπιλγκεχάν Μπουλμπούλμ, η πρώτη γυναίκα διοικητής, στην Πολεμική Αεροπορία της γειτονικής χώρας,  μόλις επέστρεψε από την «βόλτα» στα Ίμια την περασμένη Κυριακή, συνελήφθη από τις Αρχές, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η μελαχρινή διοικητής, που αναμενόταν να γίνει σύντομα και η πρώτη γυναίκα στρατηγός στην Τουρκία, συνόδευε τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην επίσκεψη του στην βάση Άκσαζ και στην παρουσία του στα Ίμια, την περασμένη Κυριακή.

Αμέσως μετά την επιστροφή της, όμως, η επισμηναγός συνελήφθη καθώς, όπως επισημαίνει ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος, υπάρχουν μαρτυρίες εναντίον της πως έχει σχέσεις με το Ισλαμικό τάγμα του Γκιουλέν, που σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, συνελήφθη και ο σύζυγός της Ναίλ Μπουλμπούλ, ο οποίος είναι αντισμήναρχος και εκ των αξιωματικών που συντόνιζαν τα μαχητικά αεροσκάφη στις επιχειρήσεις της τουρκικής Αεροπορίας στη Συρία, με την ίδια κατηγορία.

Η εφημερίδα «Haberdar», από την πλευρά της, το προχώρησε παρά πέρα, υποστηρίζοντας ότι το ζευγάρι κατηγορείται ακόμη για οργάνωση μυστικών συναντήσεων με διάφορους άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Οι κατηγορίες αυτές βασίζονται σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία της Άγκυρας σε κατάθεση φερόμενου Γκιουλενιστή ότι είχε επαφές με τον σύζυγο της επισμηναγού.  

Είναι πρόδηλο, πλέον, πως ο «Σουλτάνος» έχει χάσει την ψυχραιμία του και λειτουργεί σπασμωδικά, στέλνοντας πρώτα τους εκλεκτούς του στρατιωτικούς να κάνουν επικοινωνιακό σόου στο Αιγαίο και κατηγορώντας τους αμέσως μετά ως εχθρούς του κράτους και του πολιτεύματος…

Από τη μια, λοιπόν, ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί να ενισχύσει το εθνικό φρόνημα του κατατρομαγμένου λαού του, και από την άλλη τον τρομάζει ακόμη περισσότερο, συνεχίζοντας το πογκρόμ διώξεων κατά δικαίων και αδίκων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κυριευθεί από το σύνδρομο της καταδίωξης, βλέποντας αόρατους εχθρούς εντός και εκτός συνόρων.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι απόρροια του πανικού του, αφού ο άλλοτε παντοδύναμος ηγέτης μέρα με τη μέρα χάνει το παιχνίδι και βλέπει τη χώρα του να βάλλεται πανταχόθεν με απανωτά χτυπήματα.

Ο τουρισμός και κατ’ επέκταση η εθνική οικονομία έχει καταρρεύσει εξαιτίας των ατελείωτων τρομοκρατικών επιθέσεων από τους αδίστακτους τζιχαντιστές ή και τους Κούρδους που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην ανατολική Τουρκία.

Η εμπλοκή του τουρκικού στρατού στον πόλεμο της Συρίας έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο φιάσκο, που του κοστίζει σε γόητρο, χρήματα και στρατεύματα.

Η Ρωσία και οι Αμερική του έχουν γυρίσει την πλάτη, με αποτέλεσμα να έχει ξεμείνει από συμμάχους ενώ οι ελπίδες ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εξανεμισθεί.

Βουλιάζοντας στην απομόνωση, ο Ερντογάν οδηγείται νομοτελειακά στην κατάρρευση του δικτατορίζοντος καθεστώτος του.

Το μόνο που του έχει μείνει λοιπόν, ως έσχατη αντίδραση πριν την πτώση του, είναι οι εθνικιστικές κορώνες με φόντο τα Ίμια και οι συλλήψεις αθώων ανθρώπων προς παραδειγματισμό όλων των υπολοίπων.

Για αυτό, άλλωστε, τον πείραξε τόσο πολύ το γεγονός ότι η Ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η κυβέρνηση ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν ένα μεγαλοπρεπέστατο «Όχι» στην έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

Επειδή του έδειξαν πως δεν τον φοβούνται και συνεπώς του χάλασαν το επικοινωνιακό του παιχνίδι.

n_109255

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

n_109255

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...