Απίστευτο: Στο Τέξας εξετάζουν σχέδιο για πρόστιμο στην αυτοϊκανοποίηση

Γυναίκα πολιτικός στο Τέξας επέλεξε έναν αξιοπερίεργο τρόπο για να δείξει πόσο παράδοξοι είναι οι περιοριστικοί νόμοι για τις αμβλώσεις.

Θέλει να μπει πρόστιμο στην ανδρική αυτοϊκανοποίηση!

«Ολες οι εκκρίσεις σπέρματος εκτός του γυναικείου κόλπου, ή εκτός ιατρικής εγκατάστασης, πρέπει να επιφέρουν πρόστιμο 100 δολαρίων», ζητά η Τζέσικα Φαράρ, δηλώνοντας ότι αν ένας άνδρας κάνει κάτι τέτοιο «θα πρέπει να θεωρείται ως πράξη ενάντια σε ένα αγέννητο παιδί».

Μέλος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας, η Φαράρ κατέθεσε το σχετικό νομοσχέδιο την προηγούμενη εβδομάδα. Ξέρει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτή η προσπάθειά της. Ομως, όπως είπε στο BBC, αυτή η απαίτησή της δεν είναι πιο ακραία από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις γυναίκες σε ό,τι αφορά τον τερματισμό μίας εγκυμοσύνης, στην Πολιτεία του Τέξας.

Η Φαράρ θεώρησε ότι μία σειρά από προτεινόμενα νομοσχέδια για τις αμβλώσεις, που κατατέθηκαν πρόσφατα, καταπατούν τα γυναικεία δικαιώματα. Το τελευταίο από αυτά ζητά να υποχρεώνονται οι γυναίκες να επιλέξουν αν θα θαφτούν ή θα αποτεφρωθούν τα έμβρυα σε περίπτωση αποβολής ή άμβλωσης.

«Αν παίρνουμε αυτά τα μέτρα για χάρη της ιερότητας της ζωής, τότε δεν πρέπει να ”πετάμε” καθόλου σπέρμα», εξήγησε η Φαράρ, για την πρότασή της να μπει πρόστιμο στην αυτοϊκανοποίηση.

Το Τέξας έχει από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ. Η Φαράρ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της, για το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να ακούσουν κηρύγματα για τις ηθικές επιπλοκές μίας άμβλωσης, ή να δουν φωτογραφίες εμβρύων, όταν αποφασίζουν να τερματίσουν μία εγκυμοσύνη. Επίσης, τις αναγκάζουν να ακούσουν την καρδιά του εμβρύου να χτυπά, με υπέρηχο, ενώ τις προειδοποιούν ότι η άμβλωση μπορεί να συνδέεται με καρκίνο του στήθους, παρότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/274842-Apisteyto-Exetazoyn-schedio-gia-na-phorologethei-e-aytoikanopoiese-Skepseis-gia-100-eyro-prostimo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...